Сребърният фонд да не се пипа, настояват от БСК

5284
Сребърният фонд да не се пипа, настояват от БСК

Българската стопанска камара /БСК/ е за приемането на Закон за публичните финанси, чийто проект се разработва от правителството, се казва в писмо на браншовата организация. Чрез него ще бъде възможно да се управляват и контролират по-добре публичните разходи. Но в него трябва да се запази сега действащия ред за управление на парите от “Сребърния фонд”, предаде БЛИЦ.
Сред добре разработените текстове са тези, които уреждат трайно въпроси, които се разглеждаха досега ежегодно в Закона за държавния бюджет. Това създава по-висока степен на стабилност на законодателството и практиката.

Правилно е завишена ролята на програмното и ориентирано към резултатите бюджетиране като основен метод за управление на публичните разходи.

От Камарата са доволни още, че в проекта е отразено искане на работодателите осигурителните вноски на заетите в държавните институции да се внасят всеки месец за сметка на бюджетите на съответните ведомства и при забавяне те да се санкционират по същия ред, както всички останали работодатели.

Според Божидар Данев, който е подписал писмото, има и някои неприемливи за бизнеса положения. Като това да се дават нови правомощия на финансовия министър и премиера да променят бюджетите на институциите. Или липсата на критерии за оценка за харченето на публични средства.

Редактор: Яна Баярова

БСК: Тенденцията да се води БДЖ към фалит е порочна

Кризите в националните системи се увеличиха с още една – в системата на пътническите превози на БДЖ, съобщиха позицията си от Б...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика