Туристическият бранш пред Ангелкова: Има натиск върху цените и нерегламентирана туристическа дейност

4471
Туристическият бранш пред Ангелкова: Има натиск върху цените и нерегламентирана туристическа дейност
Снимка: БГНЕС

Борбата със сивия сектор и натискът върху цените на туристическите услуги бяха двата основни проблема, които браншът постави на среща с министъра на туризма Николина Ангелкова в Банско. 

Въпреки новата наредба за категоризацията на хотелите и заведенията, в Банско продължава нерегламентираното предлагане най-вече на леглова база, оплакаха се от бранша, информира БНР. "Говоря за големите жилищни комплекси, които не са категоризирани, на които собствениците са англичани, французи, всякакви", посочи хотелиер. 

Ангелкова очаква добър зимен туристически сезон

Очакванията са за много добър зимен туристически сезон според прогнозата на министъра на туризма Николина Ангелкова. Тя участва в прове...

Министър Ангелкова се ангажира по най-бързия начин да придвижва до компетентните органи всички сигнали за нелоялни практики и допълни, че новият закон за туризма ще даде още по-голям ефект в тази посока. 

"В законопроекта ние сме се опитали всъщност да дадем понятие на това какво е нерегламентирана туристическа дейност и съответно залагаме на превенцията, т.е. по-големи санкции по отношение на тези, които я извършват", обясни Ангелкова. 

Продажбата на туристическите пакети на все по-ниски цени, дори под себестойност, рязко влошава качеството на услугите, алармираха още от бранша и поискаха ефективна регулация с помощта на държавата. Туристическият бизнес в Банско оспори и статистиката за ръст в туризма. 

Министерството обаче има план за връщането на Русия като целеви пазар. 

Нов клип ще рекламира България

Антонио Бандерас, Салма Хайек, Силвестър Сталоун и Джейсън Стейтъм рекламират безплатно България. Министерството на туризма представи н...

Стартираме серия от дискусии по целеви пазари. Първата ще бъде именно с Русия ноември месец. Също така стартираме с Русия с журналистически и експедиентски турове, обясни министърът на туризма.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика