Интересни резултати след НВО в Пловдивска област

14482
Интересни резултати след НВО в Пловдивска област
Снимка: iStock/Guliver

Тази година седмокласниците от Пловдивска област са се представили малко по-зле от предишния випуск по БЕЛ и по-добре от тях по математика. Средният брой точки от изпита по БЕЛ е 47.05, а по математика- 33.38 от максимални 100, предаде БГНЕС.

5 166 деца, завършили седми клас, се явиха тази година на националното външно оценяване по български език и литература в Пловдивска област, за другия изпит- по математика, явилите се ученици са 5 143. На практика от всички ученици в областта едва 250 не са кандидатствали, но и те могат да участват в класирането с бал от задължителните за дадено училище учебни предмети.

Нов формат за матурите при 4 и 7 клас догодина

От следващата година националното външно оценяване ще се провежда с нов формат. Причината е заради променените учебни програми. Това о...

Резултатите от външното оценяване в Пловдивска област обобщи днес пред медиите Рангел Райчев, председател на Областната комисия по прием на ученици в 8 клас в неспециализирани училища с държавен план- прием.

Две момичета от областта имат 100 точки на изпита по БЕЛ. На едното резултатът е присъден служебно, защото е лауреат от Национална олимпиада по предмета, то е от Образцовата математическа гимназия. Другото момиче е от СОУ "Св. Патриарх Евтимий" и е постигнало точките на изпита. Петима ученици от ОМГ пък имат по 100 точки на изпита по математика- четири момичета и едно момче. Най- високият брой точки- 194, постигнат общо от двата изпита, както и следващите два кандидата със 192 точки пак са момичета.

Изпитите по БЕЛ и математика се провеждат всеки с по два модула. Вторият модул се решава по желание, максималният брой точки за първия е 65. От всички 5166 деца, явили се на изпита по БЕЛ, 4 232 са избрали да работят и по втория модул. На изпита по математика съотношението е 3 899 от общо 4 232 деца.

28 седмокласници имат нула точки по БЕЛ, 24- по математика. Най-честата причина за провала е незнаенето на български език, посочи Рангел Райчев. Има деца, отбелязвали с Х всички възможни отговори в теста. Сред децата, които не са се явили, са освободените от този изпит деца със специални образователни потребности. Те са насочени вече от специална комисия към училища за следващото образователно ниво.

55 735 лв. отиват за оптимизация на училищната мрежа

Министерският съвет одобри допълнителни трансфери в размер на 55 735 лв. за осем общини за финансовото осигуряване на дейности по нацио...

Подаването на заявление за участие в първо класиране стартира от 20 юни и ще продължи до 26- ти. Документи се приемат в 22 центъра в областта. В Пловдив те са пет. Учениците могат да участват в три класирания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

В центъра на Пловдив: Кола пропадна заради подпочвени води

Пловдив е домакин на Тепе Джамборе - първият по рода си спортно-културен маратон

Кметът на Пловдив посрещна шампионките от волейболен клуб „Марица“

Програма на община Пловдив за Великденските празници

Пиян шофьор прегази с джипа си жена на паркинг в Пловдив

Инцидент или насилие: Дете е със счупени зъби след посещение в детски център

Електрохолд отвори първия си клиентски център в Пловдив

Кметът на Пловдив глобен за мръсния въздух, предстои дело в Страсбург

Кална вода тече от чешмите на хората в Брестовица

Кметът на Пловдив се срещна с децата от „Арт Войс Център“

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com