Откриваме третото издание на най-обещаващата инициатива "Светилник" за създаване на училищни химни

1155
Откриваме третото издание на най-обещаващата инициатива "Светилник" за създаване на училищни химни
Снимка: Музикаутор

На 1 октомври – в Световния ден на музиката, МУЗИКАУТОР и партньорите на организацията на автори и композитори ще дадат старт на най-обединяващата инициатива „Светилник“.

В рамките на нейното Трето издание „Светилник 2023/2024: И мойте песни все ще се четат“, което се провежда под патронажа на Министерството на културата и на Министерството на образованието и науката, предстои да бъдат създадени химни за училища от осем града на страната.

Официалното откриване ще се проведе тази неделя, 1 октомври, от 11.00 часа в зала „МаксиМ“ на Българската телеграфна агенция (БТА) и ще събере на едно място партньорите на инициативата, както и редица съмишленици, участници, представители на бизнеса и на медиите.

По време на събитието организаторите на инициативата ще обявят избора на общините и как ще протече конкурсът за училища през следващите седмици, а Световния ден на музиката ще отбележим с изпълнение на един от химните, създадени в рамките на „Светилник“ – този на ПМГ „Проф. Емануил Иванов“, град Кюстендил.

Новото начало на „Светилник“ ще дадат представителите на МУЗИКАУТОР Ясен Козев – председател на Управителния съвет, Иван Димитров – изпълнителен директор, и Кристина Стоянова – PR мениджър, заедно с представители на партньорите – Евгения Друмева – заместник-генерален директор на БТА, Милен Митев – генерален директор на БНР, Мирослава Тодорова – главен драматург на Народен театър „Иван Вазов“ и ас. Николай Йорданов – преподавател във Факултет „Екранни изкуства“ на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“.

Модератор на събитието ще бъде Гери Турийска – писател, музикант и създател на литературния проект „Пощенска кутия за приказки“, а сред гостите ще присъстват още Мирослав Боршош – заместник-кмет в направление „Култура, образование, спорт и младежки дейности“ на Столична община, д-р Габриела Наплатанова и Симона Велева – членове на Съвета за електронни медии, и много други гости и съмишленици.

Във времето „Светилник“ се доказа като обединяваща инициатива, благодарение на която бяха създадени химни за 13 училища в различни градове на страната. Тя дари вдъхновение и силен емоционален заряд на повече от 8500 ученици, които празнуват всеки свой официален празник под звуците на своето собствено музикално произведение. В хода на инициативата десетки училища, професионални български автори, студенти, експерти, институции, медии, партньори и компании със силна социално-отговорна политика подкрепиха с общи усилия мисията „Светилник“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБРАЗОВАНИЕ:

ГЕРБ-ДПС раздават пари, заложени в бюджета, като свои: "Продължаваме промяната" за университетските заплати

Николай Денков с позиция за протестите на държавните университети

Кабинетът "Главчев" отпуска 39 млн. лв. за вдигане на заплатите във висшите училища

Протестът на академичната общност: Радев ще се срещне с представители на ректорите

"Заплатите ни са като на чистачки": Търпението на академичната общност се изчерпва

Затворени врати и протест заради неувеличените заплати в университетите

Главчев назначи кадър на ГЕРБ за зам.-министър на образованието

Институтът INSAIT дава 250 000 лв. за стипендии на студенти от Софийския университет

Родителите търсят повече ясли, отколкото детски градини

Пътеводител за родители: 6 частни училища в София с визия за бъдещето на децата

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование