Танев иска нападенията над учители да се инкриминират

3311
Танев иска нападенията над учители да се инкриминират
Снимка: БГНЕС

Министерство на образованието ще работи за инкриминиране на посегателствата над учители. Това съобщи просветният министър Тодор Танев. По думите му в началото на февруари предстои среща на ведомството с представители на Министерството на вътрешните работи, на правосъдното и социалното министерства, както и ДАНС.

Тодор Танев е категоричен, че във всички случаи на нападения над учители трябва да има наказателно преследване на виновните. Според министър Тодор Танев посегателството над учители трябва да бъде преследвано от закона, предаде Дарик.

2000 случая на тормоз над учители за година

Има 2000 случая на физически и психически тормоз над учители за последната година. Това каза Юлиян Петров от синдиката на учителите. П...

Министърът съобщи, че ще се включат експерти от редица институции и ведомства, за да се изработи точен и стриктен проект за наказателното преследване на учители.

Танев каза, че ще бъде потърсена отговорност на майката, която нападна учителка в Севлиево. Той обясни, че е назначил проверка по случая.

"Няма да оставим ненаказан този случай или поне каквото зависи от нашето министерство. Няма да го оставя така. Това означава съвсем безсмислено да се самообвиним в липса на решимост или в нехайство. Ще има преследване дотогава, докато не получим справедливо възмездие", каза той.

Според Танев ученикът, които нападна възрастен мъж в автобус в Бургас, трябва да бъде преместен в специализирано училище.

Учителските заплати в България остават най-ниските в ЕС

Въпреки увеличение на част от учителските заплати преди три месеца българските преподаватели остават най-ниско платените в ЕС. С 497...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com