Безупречен Реал Мадрид разгадава енигмата в изненадващия сблъсък за върха в Ла Лига

4145
Безупречен Реал Мадрид разгадава енигмата в изненадващия сблъсък за върха в Ла Лига
Снимка: Getty Images

Един конкретен сблъсък от 16-ия кръг в испанската Ла Лига ще даде отговор на въпрос, който мнозина футболни привърженици (най-вече на испанския шампионат) са си задали през тази кампания - докъде стигат силите на Реал Сосиедад? Баските бяха лидер в първенството за немалък период от време, а в последните години бележат сериозен прогрес - преди два сезона завършиха 6-и, миналата кампания финишираха 5-и (на едно място от мечтан топ 4), ще надградят ли и тази?

Началото бе обнадеждаващо, но отборът вече е свален от върха, където се настани намиращият се в серия от пет поредни шампионатни успеха Реал Мадрид. Баските имат само един такъв в последните четири двубоя в Ла Лига и вече изостават на цели седем точки от "кралския клуб", а дори са и с мач по-малко. Ситуацията обаче може коренно да се промени, тъй като те се изправят в директен спор срещу именития си съперник - в събота (04.12) от 22:00 часа българско време! След него пък мадридчани ще могат още по-смело да заявят, че са големият фаворит за титлата през този сезон.

Край на равенствата между Реал Мадрид и Реал Сосиедад?

В последните два двубоя между тези отбори нямаше победител - през миналия сезон те си разделиха точките и в двете срещи. Коефициентът на efbet за равенство и този път е 3,65. Ставката за победа на домакина Реал Сосиедад е 3,45, докато за успех в полза на столичани е 2,18.

Дори да се абстрахираме от последните ремита, тимовете изглеждат все така равностойни, тъй като в последните си шест мача във всички турнири преди Х-овете си разделиха победите - по три за всеки. А общото при всички тях е, че зрителите са ставали свидетели на голови шоута - общо 27 попадения, което прави средно по 4,5 гола на мач (в два от тези случаи има по цели седем!). Коефициентът на efbet за над 4,5 гола и този път е 6,20, докато за под 2,5, какъвто е случаят при последните им два мача - 2,05. Ставката за това и двата тима да отбележат пък е 1,70 (и съответно 2,30 да няма гол/гол).

УСПЯ ЛИ РЕАЛ МАДРИД ДА ПОДЧИНИ РЕАЛ СОСИЕДАД - НАУЧЕТЕ В SPORTLIVE.BG

Ще продължи ли да "къса мрежите" головата машина Бензема?

Нападателят на Реал Мадрид Карим Бензема продължава да бъде в невероятна форма. Той е вкарал гол във всеки от последните шест двубоя, с изключение на един (в една от срещите се разписа два пъти), като попаденията му носят 3-те точки за "кралския клуб" в последните две победи в Ла Лига. Когато той не бележи, на сцената пък излиза прероденият през този сезон Винисиус Жуниор. Не е учудващ фактът, че именно двамата са лидери при голмайсторите в Ла Лига - французинът е първи с дванадесет гола за сезона, а бразилецът е втори с девет. Най-предно класираният при голмайсторите в шампионата от Реал Сосиедад пък е Микел Оярсабал с шест.

Коефициентът на efbet отново Бензема да открие резултата в предстоящата среща е 5,40, докато за негово попадение по всяко време от двубоя - 2,35, а съответно за Винисиус като първи голмайстор - 7,60 (и 3,20 за гол по всяко време). Шансовете на Оярсабал за попадение по всяко време от срещата са оценени на 3,00.

*Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com