Българско участие, балканско дерби и непредвидими сблъсъци в Лига Европа

1143
Българско участие, балканско дерби и непредвидими сблъсъци в Лига Европа
Снимка: Guliver/GettyImages

По традиция след битките в Шампионска лига идва ред на втория по сила европейски клубен турнир. Лига Европа обаче се разви в последните години и виждаме все по-интригуващи двубои в състезанието, а интересът на българина е допълнително засилен и от родното участие там.

В случая не става въпрос само за Цървена звезда срещу Лудогорец, но и за един от най-перспективните български футболисти. Мартин Минчев утвърждава все повече позицията си в Спарта Прага и изглежда сигурно участието му в предстоящото изключително важно гостуване на Глазгоу Рейнджърс.

Глазгоу Рейнджърс - Спарта Прага

Двата тима са в люта борба за втората позиция (Олимпик Лион си е гарантирал първата), а към момента са с равен брой точки. Равенството устройва повече чехите, тъй като към момента имат предимство в преките двубои, а и ги очаква поне на хартия по-лесен съперник в последния кръг. Коефициентът на efbet за успех на шотландците е 1,90, докато за победа в полза на Минчев и компания - 4,30 (равенството е оценено на 3,80).

Мидтиланд - Спортинг Брага 

Разбира се, двубоят между Мидтиланд и Спортинг Брага също е важен за родния привърженик, който стиска палци на Лудогорец. "Орлите" разочароват до момента, но имат шанс да продължат в Европа и посредством третата позиция, за която сякаш ще се бори с датския гранд. efbet предлага коефициент от 2,60 за Мидтиланд, както и съответно от 2,85 за Спортинг Брага, докато равенството е със ставка 3,50.

Олимпиакос - Фенербахче

Няма как да не обърнем внимание и на балканското дерби между Олимпиакос и Фенербахче. Двата тима се борят ожесточено за втората позиция, а към момента гръцкият гранд има с точка повече. Именно той е определян и за фаворит от букмейкърите, като efbet предлага коефициент от 1,85 за Олимпиакос и от 4,40 за турския отбор (равенството е с 3,85).

Монако - Реал Сосиедад

Злощастна вечер за БГ футбола - ЦСКА и Лудогорец попарени в Европа

ЦСКА ще съжалява много за изпуснатия златен шанс за победа в Лига на конференциите, след като "червените" профукаха куп положения ...

Впечатление правят още няколко двубоя между представители на най-силните европейски първенства. Сред тях несъмнено са този между Монако и доскорошния лидер в Ла Лига Реал Сосиедад. Двата тима играят за трети път в рамките само на четири месеца, след като през лятото играха приятелска среща (2:1 за испанския тим), а в предишната им среща от груповата фаза завършиха при равенство 1:1. Очаква се много оспорван сблъсък, а efbet предлага следните коефициенти: За успех на Монако - 2,60, за победа на Реал Сосиедад - 2,85, а за равенство - 3,50.

Галатасарай - Олимпик Марсилия

Ситуацията в група Е също е много напечена. Там третият Олимпик Марсилия гостува на лидера Галатасарай, но те са разделяни от само четири точки към момента. При първата им среща не паднаха голове (нулево равенство), но сега се очаква точно обратното. Efbet дава леко предимство на френския гранд с коефициент от 2,50, докато успех за турския тим е оценен на 2,80, а равенството - на 3,25.

ЕТО КАКВО СЕ СЛУЧИ В ЛИГА ЕВРОПА И КОИ ОТБОРИ ПРОДЪЛЖАВАТ!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com