Манчестър Юнайтед е задължен да победи Лестър в дербито на кръга от Висшата лига

5201
Манчестър Юнайтед е задължен да победи Лестър в дербито на кръга от Висшата лига
Снимка: Getty Images

Паузата за мачовете на националните отбори приключи и отново дойде време за европейски клубен футбол от най-високо ниво. Насочваме погледи към според мнозина най-интересното първенство - английската Висша лига, където ситуацията е далеч по-заплетена, отколкото изглеждаше през предишните сезони.

Един от претендентите за първата позиция през тази кампания Манчестър Юнайтед гостува на шампиона от сезон 2015/16 Лестър. Сблъсъкът е на стадион "Кинг Пауър Стейдиъм" и ще започне в събота (16 октомври) от 17:00 часа българско време.

В каква форма са двата отбора?

"Червените дяволи" се намират в неприемлива за феновете форма от два поредни мача без победа в първенството (загуба от Астън Вила и равенство срещу Евертън) и изглежда са задължени да постигнат успеха. Домакините от Лестър обаче са в още по-лоша форма (две поражения и две равенства) и евентуална нова загуба на точки ще ги доближи значително повече до зоната на изпадащите, отколкото до топ 6. efbet дава коефициент от 2,15 за успех в полза на Юнайтед, докато победа за "лисиците" е оценена на 3,55 (равенството е с коефициент 3,70).

Лестър е в серия от три поредни двубоя срещу "червените дяволи" във всички турнири, в които няма поражение. В тях тимът е записал две победи и едно равенство. Прави впечатление, че при последната среща между тези съперници, завършила 2:1 за Лестър, нямаше нито един картон, даден от главния съдия. Коефициентът на efbet за това и този път да няма повече от 2,5 картона е 4,80 (1,18 за над 2,5 картона в срещата).

Ще има ли много голове?

И двата отбора обичат атакуващият футбол, а когато той не е подкрепен със солидна защита, се стига до голови сблъсъци. За последните си три директни мача във всички турнири тези два отбора са си вкарали общо 11 попадения, което прави по средно 3,66 гола на мач. Ако поставите сума на залог, че и в този мач ще има над 3,5 гола, то тя потенциално ще бъде умножена по 2,90, ако залогът се окаже правилен. Коефициентът за под 3,5 попадения пък е 1,50.

При резултатните им последни срещи се е спазило и едно неписано правило във футбола - колкото повече голове, толкова по-малко ъглови удари. В последните четири мача между тези съперници е имало общо едва 27 корнера, което прави по средно 6,75 на двубой. efbet предлага коефициент от 3,10 за залог на пазара под 8,5 корнера и съответно коефициент от 1,35 за над 8,5 ъглови удара.

*Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com