Португалия и Роналдо се развихриха, ще продължат ли и в прекия сблъсък за върха?

2525
Португалия и Роналдо се развихриха, ще продължат ли и в прекия сблъсък за върха?
Снимка: GettyImages

Когато бе изтеглен жребият за груповата фаза на тазгодишното издание на Лигата на нациите, група 2 в най-силната дивизия събра иберийските съперници Португалия и Испания, а към тях се присъедини и силният отбор на Швейцария. Чехия е четвъртият тим, но мнозина побързаха да го отпишат заради силните съперници.

Португалия в пряк спор за лидерската позиция в Лига на нациите

След първите два кръга обаче отборът има четири точки - победи Швейцария и бе на минути от успех срещу Испания, който в крайна сметка изтърва. Сега цикълът ще се завърти и чехите ще имат възможност да направят още по-силна заявка, тъй като влизат в директен спор за първото място с Португалия, която има същия брой точки.

Коефициентът на efbet за успех в полза на "мореплавателите" е 1,43, докато победа за чехите е със ставка 8,20. Пазарът за равенство пък е оценен на 4,60. Двата отбора се изправят един срещу друг в четвъртък, 9-и юни, от 21:45 часа българско време. Мачът ще се състои в Лисабон.

След като в първия кръг Португалия завърши наравно с Испания в дербито на групата, то във втория показа огромна класа и разгроми Швейцария с 4:0. След като в първия двубой мегазвездата на "мореплавателите" Кристиано Роналдо започна като резерва, то срещу "кръстоносците" стартира като титуляр и се отчете с две попадения, като ще опита да пренесе тази си форма и срещу чехите.

В исторически план Португалия и Чехия са се изправяли три пъти един срещу друг. Всички тези пъти са били на европейски финали, като в последните два случая (единствените през този век) "иберийците" побеждават, а и двата пъти Роналдо вкарва - през 2008 и през 2012 година. Първият им сблъсък обаче е спечелен от Чехия през 1996 година. Само в един от трите мача е имало над 2,5 попадения и се е стигнало до гол/гол.

Ще има ли голово зрелище между Португалия и Чехия?

Коефициентът и в този случай обаче да се стигне до над 2,5 попадения в мач между тях е 1,97, докато за под 2,5 гола е 1,88. Съответно ставката за това и Португалия, и Чехия да съумеят да си вкарат по поне едно попадение е 2,30, докато за няма гол/гол е 1,65.

Прави впечатление, че две от трите им срещи в историята са завършвали по напълно идентичен начин - с минималното 1:0. В единия случай обаче е в полза на чехите, а в другия на "мореплавателите".

Коефициентът на efbet втори пореден двубой между тези съперници да завърши при точен резултат 1:0 за Португалия е 5,60. Ставката пък да се повтори резултатът от първата им среща в историята и Чехия да спечели с точен резултат 1:0 е 16,00.

ОЩЕ: ПОРТУГАЛИЯ СЕ РАЗПРАВИ С ЧЕХИЯ ЗА 5 МИНУТИ

* Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com