150 евро глоба за изхвърлен фас в Рим

3169
150 евро глоба за изхвърлен фас в Рим
Снимка: БГНЕС

Рим е третият голям европейски град след Париж и Ротердам, който въвежда глоба за замърсяване с фасове, потвърдиха днес източници от ръководството на общината, цитирани от btv.

В проекта за изменения в правилника за общинската полиция е записано, че "с оглед безопасността и съблюдаването на градско благоприличие, не се разрешава хвърлянето на фасове и на каквито и да е тютюневи отпадъци на обществени места или на други места, отворени за публиката".

Два влака се сблъскаха в метрото в Рим. Има ранени

Два влака на метрото в Рим се сблъскаха, ранявайки 21 души, предаде агенция ANSA. Спасителни екипи са на мястото на катастрофата, стан...

Предвидената санкция е глоба в размер на 150 евро.

Ежегодно в италианската столица се събират около 4 милиарда фаса, от които 50 процента са изхвърлени директно на улицата, сочат данните от проучване на екологичното движение "Еко Италия солидале".

Спецификата на тютюневите отпадъци допълнително затруднява дейността на общинската фирма АМА ЕАД, която се грижи за чистотата на Рим. Тя е най-големият екологичен оператор в Италия със 7800 души персонал, който обслужва близо 3 милиона потребители.

АМА почиства улична мрежа с дължина 3370 километра на площ от 1285 квадратни километра, като годишно прибира 1 милион и 780 хиляди тона смет.

Пожар затвори основно летище в Рим

Летище "Фиумичино" в Рим беше затворено днес след като снощи избухна пожар на основния му терминал за международни полети. Засега не с...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа