Австрия: Три стъпки за облекчаване на КОВИД мерките

3327
Австрия: Три стъпки за облекчаване на КОВИД мерките
Снимка: Getty Images

Въпреки високия брой заразени с варианта Омикрон, правителството на Австрия реши да въведе тристепенни мерки за облекчаване на действащия досега режим, съобщи сайтът „ое24“.

По-късен час на затваряне

Тъкмо навреме за началото на семестриалната ваканция идната събота краят на работното време ще бъде преместен до полунощ. Понастоящем всички гости трябва да напуснат ресторанта в 22:00 ч. Много губернатори на провинции - особено в западната част на страната, настояха за това облекчение за туризма. Другата промяна е свързана със събитията: Вместо 25 души, на партита за рожден ден вече ще могат да се събират 50 души, дори ако няма фиксирано разпределение на местата.

Край на 2G в търговията

Австрия разхлабва мерките за неваксинираните по празниците

Австрия разхлабва частично мерките за неваксинираните по Коледните празници и Нова година. Това съобщи пред медиите министърът на здра...

Седмица по-късно, на 12 февруари, задължението за 2G ще отпадне в търговията на дребно. След това на неваксинираните лица ще бъде позволено отново да си купуват нови дрехи или електроника. Отсега нататък се прилага само строгото задължение за маска FFP2, като дори и хората без тест ще имат право отново да пазаруват (без 3G търговията). За доставчиците на услуги, изискващи работа в близост до клиентите (фризьори и др.), съобщението е: Моля, изчакайте. Предстои да бъде взето решение за по-нататъшно облекчаване.

Отворени локали и хотели

На 19 февруари приключва задължението за 2G за заведенията и хотелите. Това е началото на семестриалната ваканция в Горна Австрия и Щирия. Но германските Бавария, Райнланд-Пфалц и други провинции също не са били във ваканция, така че туристическият бизнес се надява на сериозен наплив.

На практика това означава, че неваксинираните лица ще се нуждаят от PCR тест (максимум 48 часа), за да посетят местен локал или хотел. Ако не е наличен, можете да представите и антигенен тест (валиден за максимум 24 часа).

Перспективите

От днес в Австрия са задължителни маските FFP2

От днес всички жители на Австрия над 14 години трябва да носят задължително медицински маски FFP2 в обществения транспорт. Тези маски с...

Икономиката и в частност туризмът настояват отдавна за тези облекчения. Само преди няколко дни експертите и министърът на здравеопазването Волфганг Мюкщайн се обявиха против него. Сега всичко е различно. Канцлерът Карл Нехамер заяви, че "броят на пациентите в болниците е на предвидимото ниво, затова можем да предложим тези перспективи." Министърът на здравеопазването Волфганг Мюкщайн каза, че основанието за облекченията е напредъкът във ваксинацията. Вече беше обявено, че предстоят допълнителни облекчения, а новите училищни мерки ще бъдат представени следващата седмица.

Провинциите бяха отчасти изненадани от отварянето. Съветникът по здравеопазване на Виена Петер Хакер определи това решение като „прекалено смело“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

F-16 и модернизирани Су-27: Украинските неприятни изненади за Русия (ВИДЕО)

Полските фермери разблокираха всички пунктове по границата с Украйна

Без повече 12345: Великобритания забранява слабите пароли за устройства

След внимателно обмисляне: Педро Санчес остава на премиерския пост

Жерар Депардийо е в ареста по подозрения в сексуално посегателство

Украйна с предупреждение към Европа: Спира да спазва някои точки от Европейската конвенция за правата на човека

САЩ се готвят да заредят Украйна със съветски изтребители?

В Русия продължават да арестуват журналисти, работили за западни медии

Русия напредва: Къде ще е следващият голям удар на фронта? (ВИДЕО)

Какви западни оръжия има и ще има Украйна? (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа