Бивш министър на отбраната на ДНР: Войната не е сафари, Украйна ще тръгне към Крим, Кубан и Ростов

21428
Бивш министър на отбраната на ДНР: Войната не е сафари, Украйна ще тръгне към Крим, Кубан и Ростов
Снимка: стопкадър / vsegard1 / YouTube

Смятаният за терорист в Украйна и полковник в оставка от ФСБ Игор Стрелков (истинска фамилия Гиркин) казва, че Украйна има всички възможности да развие контраофанзива в такива области като Крим, Кубан, Ростов.

Полковникът в оставка от ФСБ Игор Стрелков (истинска фамилия – Гиркин), смятан в Укрйна за бивш лидер на терористите, който е бил министър на отбраната на така наречената ДНР предупреди за възможна контраофанзива от страна на Украйна. Той казва на брифинг, че при по-нататъшно поражение от Русия „Украйна ще настъпи към Крим, Кубан и Ростов“.

На въпрос за вероятната победа на Украйна във войната на Русия срещу нея Стрелков-Гиркин отговаря, че щом Русия започне да търпи поражение, въоръжените сили на Украйна ще тръгнат в контраофанзива не само в Донбас и Крим, но и към Ростов и Кубан, и изобщо „навсякъде където могат и им стигнат силите и възможностите“.

„Тактически поражения от Украйна са възможни за съжаление още сега. Това е война, а не сафари, както казват там някои така наречени експерти. Няма да има никакво примирие, ще има война." По думите на Стрелков-Гиркин единственият път, когато Украйна може да се съгласи на примирие, е ако има нужда от глътка въздух: „краткосрочно примирие, за да възстанови сили."

По-рано Гиркин заяви, че "специалната операция" на Русия в Украйна се е провалила напълно. Целият цивилизован свят е повярвал, че Украйна може да издържи дълго време, така че я подкрепя по всякакъв начин.

„Целият така наречен цивилизован свят тича да помогне на Украйна: Австралия, Нова Зеландия... Преди три месеца не ставаше и дума, че Швеция и Финландия се готвят да се присъединят към НАТО. Сега те не просто се готвят. Влизането им в НАТО е въпрос на броени дни... Въпросът вече е решен“, казва Гиркин.

Стрелков повтаря и разказа на Кремъл, че Полша планира инвазия в Украйна. Според него "този въпрос е на дневен ред", а президентите на Украйна и Полша уж "подготвят правна рамка" за тази "инвазия".

„Фактически става дума за частично асоцииране на Полша и Украйна в рамките на определена конфедерация“, казва полковникът в оставка.

„За съжаление при всички тези факти трябва честно да кажа, ако това не могат да направят в Кремъл: „специалната военна операция“ се провали напълно“, добавя той.

Според Стрелков не си струва да се чака поражение на въоръжените сили на Украйна. Той прогнозира огромни загуби за руската армия при опит да превземе Донбас.

В Украйна Гиркин е обвинен в създаване на терористична организация и извършване на терористични атаки. Нидерлания поиска доживотна присъда за Гиркин по обвинение за катастрофата на Boeing 777, случила се на 17 юли 2014 г., при която загинаха 298 души.

Кой е Игор Стрелков-Гиркин, разберете ТУК.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Без мнозинство: Консерваторите в Хърватия спечелиха изборите

"Луфтханза" все още няма да лети до Иран и Ливан

ЕС налага нови санкции на Иран

Зеленски потвърди: Атакувахме летището в Джанкой (ВИДЕО)

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 18.04 - Републиканците представиха нов военен пакет за Киев

Навалная обвини украинското правителство в грешка и каза дали ще подкрепи Киев

Разрешиха на 16-годишните да си сменят пола в Швеция

Огромна експлозия във Воронеж (ВИДЕО)

Шолц: ЕС да изпрати на Украйна ПВО системи

Франция прибира вила на жената на Путин за милиони

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа