Малайзийски самолет падна в Украйна, 295 души са загинали*

61916
Малайзийски самолет падна в Украйна, 295 души са загинали*

Малайзийски самолет се разби в Украйна, на 60 км от руската граница. На борда е имало 280 пътници и 15 -членен екипаж,които са починали. Това заяви пред ИТАР-ТАСС източник от руските авиодиспечерски служби.

По първоначална информация самолетът изпълнявал полет от Амстердам до Куала Лумпур. В 17,20 ч московско време самолетът, летящ на височина повече от 10 000 метра, е трябвало да навлезе в руското въздушно пространство.

Украйна обвини Русия в свалянето на военен самолет, петима от екипажа са в плен

Украйна обвини Русия в свалянето на военен самолет на украинската армия над Луганск. Инцидентът стана по-рано днес в Краснодонски район...

Машината е паднала между градовете Красни Луч в Луганска област и Шахтаск в съседния район Донецк, информира BBC.

„Имаме такава информация. Боинг 777 пътуващ по маршрута "Амстердам- Куала-Лумпур" е паднал в района на населен пункт северно от Торез. Самолетът се е движел в определен международен коридор”, заяви представителят на украинските сили за сигурност Владислав Селезньов, цитиран от "Фокус".

Току-що над Торез терористите чрез любезно им предоставен от Путин зенитно-ракетен комплекс „Бук” са свалили граждански самолет. Тази сутрин местните жители са забелязали разполагането на такъв -ракетен комплекс в Снежное , от към страната на Торез. Самолетът се летял на височина 10 хиляди метра. Загинали са всички пасажери и 15 членове на екипажа”, заяви съветникът на министъра на вътрешните работи на Украйна, Антон Геращенко.

Украинският президент Петро Порошенко изрази предположение, че малайзиският самолет, паднал в Донецка област е свален, като увери, че Въоръжените сили на Украйна нямат отношение към това.

Свалиха самолет с военни над град Луганск, има загинали

Украински транспортен самолет е бил свален тази нощ, докато е летял към летище в източния град Луганск. Информацията предаде ИТАР-ТАСС,...

От Малайзийското министерство на отбраната съобщиха, че към настоящия момент няма потвърждение, че "Боинг 777 на Малайзийските авиолинии е бил свален". Информацията обяви малайзийският министър на отбраната Хишамудин Хусейн и добави, че властите все още проверяват постъпващата информация.

Министърът на транспорта на Малайзия Лиоу Тионг Лай и неговото министерство също правят проверка и анализ на всички постъпващи съобщения.

Снимка: Архив

*Информацията е допълнена в 20.05 ч.

Украйна отрича, че не е пуснала самолета на Рогозин

Министерството на външните работи на Украйна опроверга информацията, че самолетът на руския вицепремиер Димитрий Рогозин не е бил проп...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа