Бриджит Бардо до Макрон: Вие презирате страданията на животните

9571
Бриджит Бардо до Макрон: Вие презирате страданията на животните

Известната френска филмова актриса Брижит Бардо написа отворено писмо до френския президент Еманюел Макрон, в което казва, че й е писнало от бездействащото бърборене по въпроса за хуманното отношение към животните.

В него тя припомня, че по време на среща с президента на страната през лятото на 2018 г. са били представени четири приоритетни мерки, които трябва да се предприемат за защита на животните: забрана за ритуално убиване на животни в кланици, забрана за използване на конско месо, забрана на „концентрационните птицеферми“ за кокошки-носачки и клане на живи мъжки пилета, предаде БГНЕС.

Бриджит Бардо написа гневно писмо до Путин

Френската кинолегенда и защитничка на животните Бриджит Бардо написа писмо до Владимир Путин, в която го умолява да се намеси срещу изт...

"Бяхте смаян да научите, че такива мъчения все още съществуват и се практикуват ежедневно. Отговорихте ми, че във Франция от дълги години не се яде конско месо и бяхте шокиран да научите, че все още се яде. Това ми даде надежда, че най-накрая ще вземете решение по тези въпроси. Трябваше да ми дадете отговор през декември 2018 г., аз все още чакам, въпреки многото ми писма за напомняния, които останаха без отговор, дори от вашия секретар", пише Бардо.

Френската филмова звезда обвинява президента, че „презира страданията на хората и животните, няма съпричастност, състрадание и чувствителност“.

"Аз съм на 85 години и за 47 години не съм престанала да надавам глас, ораторствам и умолявам Франция да даде по-добри условия за животните във всички области. Не мислите ли, че заслужавам отговор, най-малкото внимание от ваша страна?", апелира тя към държавния глава.

Според Бардо „Франция се е превърнала в територия на жестокостта, тя е в застой и демонстрира регресия“, докато в Европа се вземат решения за облекчаване на страданието на животните.

Бриджит Бардо спасява руски мечки алкохолици

Съдбата на мечките, които посетителите на ресторантите в руския черноморски град Сочи научиха да пият, развълнува международната благот...

"И така, господин президент, достатъчно бла-бла-бла и стерилни дискусии, преминете към действия. Безчестието се ражда от злоупотребата с власт", заключава Бардо.

През 2017 г. Бардо призова избирателите във Франция да не гласуват във втория тур на президентските избори в подкрепа на Макрон. Тя заяви, че "програмата на Макрон за животните е смъртоносна, скандална, води към отчаяние и не дава надежда за подобрение в която и да е област". 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Белгия обяви кога първите ѝ F-16 ще отидат в Украйна

Змия ухапа директора на зоопарка в Одеса (СНИМКИ)

ПАСЕ не признава легитимността на Путин: Обвини го в убийство на Навални и изтребване на народи

Арестуваха жена, звъняла на спешен телефон повече от 2000 пъти

ПВО и пари за Украйна, позиции за Израел и Турция: Какво решиха евролидерите?

Сушата в европейска страна изправя туристи срещу местни в надпревара за вода

С руската армия можеш да превземеш света, но те са идиоти: Украински военен от Авдеевка говори (ВИДЕО)

Руснаците масово ще бъдат тествани за плодовитост: Путин иска повече раждаемост

ЕСПЧ отхвърли жалба на Филип Киркоров срещу Литва

Не е само у нас: Болница в Англия призна че е разменила бебета

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа