Британска медия смята, че Путин е мъртъв, а Кремъл използва негов двойник

33298
Британска медия смята, че Путин е мъртъв, а Кремъл използва негов двойник
Снимка: Getty Images/Guliver

Руският президент Владимир Путин може вече да е мъртъв, смятат шефове на британското контраразузнаване, съобщи известното с таблоидната си история издание Daily Star Sunday.

Източници на високо ниво от МИ6 (британското контрарузнаване) казват, че руският президент е бил тежко болен и че ако беше умрял, приятелите му щяха да замълчат за това, за да запазят властта възможно най-дълго.

САЩ и НАТО ли са виновни заради войната в Украйна?

Руската агресия срещу Украйна е съпроводена от обвинения, конспирация и дезинформация, които целят да я оправдаят. Ето кои са най-попул...

Източник казал пред Daily Star Sunday, че скорошните медийни изяви на Путин много вероятно са били предварително записани. Двойник може да е бил използван и на обществени събития, като парада на Деня на победата в Москва по-рано този месец.

Един източник от разузнаването споделил пред Daily Star Sunday: „Путин е много болен и когато умре, смъртта му ще се пази в тайна седмици, ако не и месеци. Също така има вероятност той вече да е мъртъв. Невъзможно е да се знае. Смята се, че Путин е използвал двойници в миналото, когато е бил зле и Кремъл може да го прави сега.  

Путин е ръководител на малка група висши служители, които са му напълно лоялни. Истинският страх (за неговите приятели) е, че след като смъртта му бъде обявена, може да има преврат в Кремъл и руските генерали ще искат да се изтеглят от Украйна. Смъртта на Путин ще ги остави безсилни и уязвими, така че те имат личен интерес да кажат, че Путин е жив – когато обратното може да е вярно". 

През последните месеци здравословното състояние на 69-годишния руски президент Владимир Путин е обект на много обсъждания и мнения, че е влошено. Той изглежда по-малко подвижен и лицето му е подуто, като някои наблюдатели предполагат, че може да има рак на кръвта. Широко разпространено е мнението, че той приема стероиди или се лекува от рак, което го кара да изглежда подпухнал. Преди две седмици руски олигарх с близки връзки с Кремъл каза, че Путин е „много болен от рак на кръвта“ и е претърпял операция, преди да нахлуе в Украйна.

200 бежанци се отказват да си тръгнат от Варна

Започва преместването на първите големи групи украински бежанци от Черноморието, съобщи БНР. Чакат се и четири празни автобуса да прист...

Началникът на военното разузнаване на Украйна генерал-майор Кирило Буданов също заяви, че Путин е тежко болен от рак. Той обаче уточни, че това не значи, че ще умре всеки момент и че вероятно има още няколко години живот пред него.

Експертът по руските въпроси Фиона Хил, която се е срещала с Путин в миналото, каза, че той „не изглежда толкова страхотно“ и може да приема „високи дози стероиди“.

Междувременно се оказа, че загубите на руски танкове в Украйна са толкова големи, че Кремъл трябва да използва машина, наречена Т-62, която е на повече от 50 години. Такива танкове са превозени за изграждане на трета защитна линия в Херсонска област.

Още: Русия няма да използва тактически ядрени оръжия в Украйна

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Ракети и дронове засипаха Русия, взривове в Украйна след руска атака

Русия е много опасна, но помощта за Украйна остава предимно на думи (ВИДЕО)

Беларус също реши да тръгне по пътя на войната: Излиза от ключов договор

Популярна обида срещу Путин ехти в Грузия заради закон по руски модел (ВИДЕО)

Без мнозинство: Консерваторите в Хърватия спечелиха изборите

"Луфтханза" все още няма да лети до Иран и Ливан

ЕС налага нови санкции на Иран

Зеленски потвърди: Атакувахме летището в Джанкой (ВИДЕО)

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 18.04 - Републиканците представиха нов военен пакет за Киев

Навалная обвини украинското правителство в грешка и каза дали ще подкрепи Киев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа