ЕК: Google е в нарушение на антитръстовите правила на ЕС

1538
ЕК: Google е в нарушение на антитръстовите правила на ЕС

Европейската комисия уведоми Google за своето предварително становище, че дружеството е в нарушение на антитръстовите правила на ЕС и злоупотребява със своето господстващо положение чрез налагане на ограничения на производителите на устройства за Android и на операторите на мобилни мрежи.

Предварителното становище на Комисията е, че Google е приложил стратегия за мобилните устройства с цел да запази и укрепи господстващото си положение в сферата на общото търсене в интернет, съобщиха от ЕК.

Комисар Маргрете Вестегер, която отговаря за политиката в областта на конкуренцията, заяви: „Наличието на конкурентен сектор на мобилния интернет е от все по-голямо значение за потребителите и предприятията в Европа. Въз основа на нашето досегашно разследване считаме, че поведението на Google лишава потребителите от по-широк избор на мобилни приложения и услуги и възпрепятства иновациите от страна на други участници, което е в нарушение на антитръстовите правила на ЕС. Тези правила важат за всички дружества, осъществяващи дейност в Европа. Google сега има възможността да отговори на опасенията на Комисията“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа