Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Екипът на Навални: Не можем да го погребем, отказват ни катафалка (СНИМКИ)

29 февруари 2024, 16:39 часа • 2280 прочитания

Отначало не ни позволиха да наемем погребална зала, за да се сбогуваме с Алексей. А сега не можем да намерим катафалка да откара тялото. Това пишат от екипа на починалия руски опозиционер Алексей Навални в телеграм канала им "Команда Навального".

Както писахме по-рано, опелото и погребението на руския опозиционер ще се състоят в църквата в Борисовското гробище в южната част на Москва утре, 1 март. След като от нито една погребална зала не са се осмелили да се ангажират да бъде направен последен ритуал за починалия, в крайна сметка опелото ще бъде единствено с панихида в гробищната черква. Но сега е изникнал нов проблем - не само е невъзможно да се намери катафалка, която да превози тялото, но и има заплахи към екипа на Навални за разправа.

ОЩЕ: Руски правозащитник: Точно преди смъртта на Навални ФСБ са махнали скритите микрофони от килията. Защо? 

Отделно от това още от днес на Борисовското гробище има засилено полицейско присъствие. За да влезете в гробищния парк, трябва да покажете паспорта си и да обясните целта на посещението си. Полицията претърсва и личните вещи с обяснението "предотвратяване на терористични операции", пишат от телеграм канала "Можем объяснить".

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес