Ердоган: Ситуацията в Европа е като тази преди Втората световна война

3727
Ердоган: Ситуацията в Европа е като тази преди Втората световна война

Турският президент Реджеп Ердоган отново се разгневи на германски политически лидери, като косвено ги обвини във фашизъм. Без да назовава поименно Ангела Меркел или Мартин Шулц, той обяви методите им за „нацистки“, пише БГНЕС.

От речта му пред привърженици на неговата партия в Анкара обаче стана съвсем ясно, че Ердоган визира конкретно именно канцлерката Меркел и кандидат-канцлера на социалдемократите Шулц. "Защо се смятате за засегнати? Та нали не казвам, че сте нацисти или фашисти. Само описвам ситуацията. Това е фашизъм, това е нацизъм!", борбено заяви Ердоган.

Ердоган сравни изявленията на Меркел и Шулц с "нацизъм"

Турският президент Реджеп Ердоган сравни антитурските изявления на германски политици с „нацизъм” след като федералният кан...

Той се позова на апела на Мартин Шулц за прекратяване на присъединителните преговори с Турция, както и на изразеното впоследствие одобрение от страна на Ангела Меркел. И други турски правителствени представители отправиха през изминалите дни критики, че темата за Турция се е превърнала в елемент от предизборната борба в Германия. Самият Ердоган заяви следното: "От сутрин до вечер Турция (…) От сутрин до вечер - Ердоган. Какво толкова Ви е сторил този Ердоган?"

Турският президент заяви раздразнението си от това, че политиците в Холандия, Белгия, Австрия, а сега и в Германия водели предизборна борба с антитурски лозунги. Ердоган препоръча на Германия да се грижи за собствените си проблеми: "Да не би тези избори да са в Турция? Или все пак – в Германия? Защо все се занимавате с нас? Изборите са си ваши. Правете си ги! На нас ни е все едно, кой ще спечели. Но на сънародниците си в Германия препоръчвам: Не избирайте враговете на Турция!".

Като врагове на Турция Ердоган наскоро набеляза германските християндемократи, социалдемократите и Зелените. Той сравни сегашната ситуация в Европа със ситуацията в навечерието на Втората световна война. Независимо от всичко,Турция продължавала да държи на присъединителните преговори с ЕС.

"Пълноправното членство в ЕС е стратегическа цел за Турция и тя няма да се откаже от тази официална държавна политика", заяви Ердоган. Според него, Турция вече е изпълнила своите задължения, но ЕС не бил удържал на обещанието си. Лицемерно било да се принуждава Турция сама да сложи край на преговорите за влизане в Общността.

Германски експерт направи психологически анализ на Ердоган

Председателят на Академия за изучаване на личността на човека Мира Мюленхоф е социален психолог и журналист. Тя е водещ германски експе...

Actualno.com припомня, че през пролетта на тази година Ердоган отново обвини германското правителство в нацизъм. Тогава той се ядоса, че Берлин осуети предизборните изяви на турски министри в Германия преди провеждането на референдума за промяна на турската конституция.

След неуспешния опит за преврат в Турция от юли 2016 г. напрежението в южната ни съседка не стихва. Анкара обвинява за организатор на пуча ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен, а междувременно настъпиха масови чистки в обществените структури - полиция, армия, образователна система, медиите и др.

На фона на това отношенията между Анкара, Брюксел и Берлин са драматично обтегнати.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Задържаха двама руски военни, убили петима души в окупираната Херсонска област

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 26.04 - Закъсня ли оръжието от САЩ за Киев?

Столтенберг: Не е твърде късно Украйна да победи Русия

САЩ отново зоват Германия да предостави ракети с далечен обсег на Украйна

Зеленски: Ако със Запада сме искрени съюзници, трябва да защитават небето ни както в Израел

Столтенберг пилотира изтребител Eurofighter (ВИДЕО)

Европарламентът призова страните членки да не признават победата на Путин на изборите

ЕП осъди Иран с припомняне на атентата в Бургас, призова за освобождаване на български моряци

Папата: Прегръдките могат да предотвратят войни

Китай призова германския посланик във връзка с арестуваните за шпионаж

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа