ЕС изчерпа ресурса си да приема мигранти

1829
ЕС изчерпа ресурса си да приема мигранти
Снимка: Pixabay

Европейският съюз изчерпва ресурса си да приема мигранти. Това заяви евродепутатът Андрей Новаков по време на дискусия за миграцията, организирана от БТА Хасково. 

Той се обяви за намиране на общоевропейско решение за проблема с нелегалната миграция. В момента, по думите му, ЕС разчита на силна външна политика, за да се справи с този проблем. В същото време, както поясни българският представител в ЕП колкото и пари да влага ЕС в трети страни, това не спира мигрантите. Новаков е категоричен, че всяко евро, вложено в Европол и Фронтекс, дава резултат. Той си пожелава ЕС да не е икономически гигант и политическо джудже.

Борел: Европейският съюз работи над нови санкции срещу Русия

Европейският съюз работи над нови санкции срещу Русия, които могат да лишат Москва от стоки, необходими за реализиране на стратегически...

Темата за миграцията е една от темите, която разделя гражданите и страните в ЕС от последните години, смята и Ева Майдел. Според евродепутата тази тема е показала, че по нея най-трудно ще се постигне съгласие в общността. Не можем да допуснем повторение на ситуацията от 2015 и да допуснем неконтролируемо нахлуване на мигранти на територията на ЕС.

Майдел очерта трите аспекта на пътя на мигранта: преди да стигне до границата, когато е на границата и какво се случва там и когато премине границата и какво става след това. Според нея Турция използва мигрантите за натиск върху ЕС. Държавите членки искат да пресекат незаконната миграция, допълва още тя.

Ева Майдел се обяви за единни европейски правила като вземем добър пример от други държави. Трябват ни много ясни правила кога един гражданин може да бъде депортиран и кога един гражданин може да бъде допуснат на територията на една страна, изтъкна евродепутатът. Според нея трябват по-специфични програми за интеграция на мигрантите, за да се стимулира социалното взаимодействие между тях и европейските граждани.

Темата миграция поражда псевдоидеологически разделения, смята и Радан Кънев. ЕС е много богат, по думите му, отделни държави също са богати и това ги прави привлекателни за миграните. ЕС е сигурна земя, поясни българският представител в ЕП. Той отчете, че в ЕС влизат джихадисти, но и мигранти, които допринасят за икономиката на ЕС, както и такива, които искат да се възползват само от социалните системи на европейските държави.

Москва наложи ответни санкции срещу Европейския съюз

В петък Русия разшири списъка на официалните лица от Европейския съюз, на които е забранено да влизат на територията на страната. Това ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

В Одеса се сбогуваха с полицай, загинал при руски ракетен удар

Свиреп пожар в Москва, на място е извикан хеликоптер (ВИДЕА)

В Тбилиси: Хиляди грузинци отново излязоха на протест

Губернаторът на Курска област забрани на мигрантите да работят като таксиметрови шофьори

Който казва, че войната в Украйна трябва да бъде замразена, никога не е гледал картата и не познава историята: Ген. Ходжис

Осъден за подкуп руски бивш зам.-министър се включва във войната срещу Украйна

Харков отново на прицел: Руски управляеми бомби раниха шест деца в областта

Катерите, които Естония предаде на Украйна, от днес започват бойни мисии (СНИМКИ)

Карла Бруни-Саркози в беда: Разследват доколко е забъркана в скандала с нейния съпруг

Руските сили убиват предаващи се украински военни: Human Rights Watch с конкретни примери

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа