Германия въвежда трети "неопределен" пол

21637
Германия въвежда трети "неопределен" пол
Снимка: Thinkstock

От утре (1 ноември) Германия ще бъде първата европейска страна, въвела трети "неопределен" пол за новородените, съобщава "Шпигел".

Родителите на децата ще могат да оставят празно полето в акта за раждане, в което се посочва дали детето е момче, или момиче, съобщават немските медии.

Варна на трето място по новородени

Варненска област запазва третото място по раждаемост в страната, сочат данните на Министерството на здравеопазването. От началото на го...

Става въпрос за децата, които са родени с характерни и за двата пола белези.

Това ще даде възможност на родителите да не определят сами дали с бъдещи операции и терапии ще превърнат детето в момиче или момче. Законодателната промяна позволява на родителите да не определят пола на бебето си и така да позволят на децата, родени с характеристики и на двата пола, да изберат дали искат да станат мъж, или жена.

Очаква се скоро да бъдат променени и личните карти в Германия. В тях вече в полето за пол ще може да се отбелязва и "Х".

Според правозащитници обаче този ход е грешен, тъй като интерсексуалните хора ще се сблъскват с куп проблеми в съвременния свят, който е полово разделен.

България е в челната тройка на смъртност сред новородени

България е в челната тройка на смъртност сред новородените. Това показва най-новото европейско изследване. Всяка година у нас около 600...

Според статистиката едно на 1500-2000 новородени е интерсексуално.

Законът беше приет след решение на конституционния съд, според което, ако човек чувства категорично, че принадлежи към даден пол, има личното право да избере как да се определи.

По-рано Австралия стана първата страна в света, която въведе правни насоки за признаването на пола. Според австралийската система, която се прилага за всички документи, хората могат да избират трета категория независимо от това дали са се подложили на операция за смяна на пола или на терапия с хормони.

4% по-малко новородени

Националната статистика предостави данни за раждаемостта в страната - тенденцията продължава да е негативна. С 4% е намалял броят на ...

Според директора на правозащитната организация ILGA - Европа (Международната асоциация на лесбийки, гейове, бисексуални, транс и интерсексуални), ЕС изостава по въпроса.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа