Хотелиери от цял ЕС: Всъщност, ние сме в реанимация

1737
Хотелиери от цял ЕС: Всъщност, ние сме в реанимация
Снимка: iStock

Представители на туристическия сектор в ЕС са изключително загрижени от въведените ограничителни мерки поради ускореното разпространение на коронавируса. Туристическият сектор представлява около 10% от БВП на Европейския съюз и осигурява на общността около 12% от работните места, съобщава „Евронюз“, предаде БГНЕС.

В понеделник френският премиер Жан Кастекс се срещна със служители и собственици на ресторанти и хотели, които разказаха на шефа на кабинета за трудностите, с които се сблъскват.

Дидие Шене, председател на асоциацията на независимите хотелиери: "Обикновено по това време в планините за ски сезона вече са резервирани от 50% до 60% от местата в хотелите. Към днешна дата цифрата дори не се е доближила до 10%. В планините има хотели, в които хората вече мислят да не отварят. Не са само малките ски курорти. Така че всъщност ние, искам да кажа ... сме в реанимация. "

Коронавирусът ужили италианския туризъм с 16 млрд. евро

Пандемията от COVID-19 е нанесла сериозен удар на италианската туристическа индустрия, като финансовите загуби през тази година вече въ...

Още преди британският премиер Борис Джонсън да обяви нови ограничителни мерки за борба с коронавируса, представители на британската индустрия за хотелиерство заявиха, че ще се обърнат към съда и ще поискат вдигане на местните блокирания, което ще доведе до затваряне на кръчми, клубове и ресторанти. Организацията, която защитава интересите на нощния живот, твърди: няма доказателства, че хранителните заведения допринасят за разпространението на коронавирус.

Както и в други европейски страни, броят на инфекциите нараства и в Португалия. През изминалия ден 1249 души научиха за положителен резултат от теста за коронавирус. 14 са починали. Португалците се страхуват да не се заразят, но изглежда са още по-притеснени от възможността за национална карантина.

"Ако икономиката ни спре отново поради ново блокиране, това ще бъде истинско бедствие." - каза пред репортери работещият мениджър Мигел Монтейро.

Сега в Португалия е забранено да се събират групи над 10 души, да се продават алкохолни напитки в търговските обекти след осем вечерта, да се пие алкохол на терасите на ресторантите след 20:00, ако клиентът не поръча храна. Дали ограничителните мерки ще бъдат затегнати ще стане известно през следващите дни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Зеленски потвърди: Атакувахме летището в Джанкой (ВИДЕО)

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 18.04 - Републиканците представиха нов военен пакет за Киев

Навалная обвини украинското правителство в грешка и каза дали ще подкрепи Киев

Разрешиха на 16-годишните да си сменят пола в Швеция

Огромна експлозия във Воронеж (ВИДЕО)

Шолц: ЕС да изпрати на Украйна ПВО системи

Франция прибира вила на жената на Путин за милиони

Орбан призова избирателите да гласуват за промяна на върха на евроизборите

Двама руснаци счупиха рекорда за подкуп в страната, обявиха ги за издирване

Украйна е преди НАТО, помагайте: Призив на генералния секретар на НАТО (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа