Лондон иска ново споразумение за сигурност с ЕС след Brexit

1746
Лондон иска ново споразумение за сигурност с ЕС след Brexit
Снимка: Getty Images/Guliver

Великобритания поиска ново споразумение за сигурност с Европейския съюз след излизането си от общността, чиято цел да бъде предотвратяване на терористични атаки.

Властите в Лондон посочиха, че искат да поддържат съществуващите си партньорства чрез договора, който също така ще отвори възможност за засилване на сътрудничеството в борбата с тероризма. Предложението идва само няколко дни, след като бомба се взриви в лондонското метро.

Великобритания ще продължи да плаща, за да остане част от Европол

Великобритания ще продължи да плаща, за да остане част от Европол, заяви министърът за Брекзит Дейвид Дейвис, предаде The Telegraph. М...

Според правителството от съществено значение за обществената сигурност в Европа е това ЕС и Великобритания да поддържат и дори засилят сътрудничеството си след напускането на блока през март 2019 г.

Според документ по въпроса съществуващите партньорски споразумения със страни извън ЕС не са подходящи, тъй като ще се окажат недостатъчни. В случай, че не бъде сключена подобна сделка според Лондон агенциите за сигурност ще намерят път за комуникация помежду си.

Текстът посочва също, че Великобритания трябва да може да постигне споразумение с Европол, което да предвижда същото ниво на сътрудничество като досега.

Властите също така не изключват и възможността Лондон да остане член на Европол или на Европейската система за заповеди за арест.

Великобритания понижи нивото на терористична заплаха

Британското правителство понижи равнището на терористична заплаха от най-високото „критично“ до предпоследното „серио...

„С по-бързото от всякога развитие на заплахите за сигурността е от очевиден интерес за всички граждани това Великобритания и ЕС да запазят колкото се може по-близко сътрудничество в борбата с тероризма, организираната престъпност и други заплахи“, се казва още в документа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа