Меркел достигна най-ниската точка на одобрение

2933
Меркел достигна най-ниската точка на одобрение
Снимка: Gettyimages.com

Германският канцлер Ангела Меркел достигна най-ниската точка на одобрение сред съгражданите си от август 2011 година насам. Само 46% от германците одобряват политиката й. 81 на сто от германците пък не смятат, че правителството контролира ситуацията с бежанския наплив.

Меркел вече не е най-любимият политик в Германия. С 46% одобрение сред съгражданите си тя заема едва трето място. Преди нея се нареждат външният министър Франк-Валтер Щайнмайер и финансовият министър Волфганг Шойбле.

Европа ще продължи санкциите срещу Русия, заяви Меркел

Европейският съюз ще продължи санкциите срещу Русия, заяви германският канцлер Ангела Меркел по време на съвместна пресконференция ...

Само в рамките на един месец одобрението спрямо Меркел е паднало с цели 12 пункта. Данните са на германската обществена телевизия АРД. Само 18% от германските граждани в момента смятат, че правителството им е господар на ситуацията с бежанския наплив, предаде БНР.

Мнозинството обаче подкрепят рестриктивните мерки срещу бежанците, които кабинетът в Берлин прие миналата седмица. 88% са съгласни с орязването на социалните плащания за бежанци, които не желаят да се интегрират. 78 на сто пък приветстват вкарването на страни като Мароко, Алжир и Тунис в списъка със сигурни държави и прекратяването на прием на хора от там. За въвеждането на горна граница за бежанци са 63 на сто от германците.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа