Мигрантската вълна през Средиземно море към Италия се засилва (ВИДЕО)

611
Мигрантската вълна през Средиземно море към Италия се засилва (ВИДЕО)
Снимка: Gettyimages.com

Нови 4500 мигранти бяха извадени от лодки и корабчета при 30 операции на италианската брегова охрана край Сицилия, предаде БГНЕС.

Мигрантите са спасени вчера (5 юли) при акции с участието на италиански военноморски кораби и съдове на Европейската агенция за управление на външните граници Фронтекс (Frontex). Както съобщи Министерството на вътрешните работи на Италия миналата седмица, повече от 70 000 мигранти са пристигнали в страната през първите шест месеца на тази година.

Съдът в Царево ще получи помощ в хора и техника заради многото случаи с бежанци

Висшият съдебен съвет (ВСС) предприе административни мерки, за да помогне на Районния съд в Царево да поеме увеличения брой съдебни дел...

Според Международната организация по миграция от 1 януари до 3 юли в Европа през морето нелегално са се добрали 227 316 души. В същото време по бреговете на Гърция са дебаркирали 158 398 мигранти, а според същия източник в Италия са влезли 67 538. Удавени и безследно изчезнали са 2920 мигранти и бежанци. Повечето мигранти се насочват към Италия през Либия и Египет. Не са малко и опитите на африканци да се прехвърлят нелегално в Испания.

Директорът на Frontex Фабрис Леджери обяви наскоро, че новата мигрантска вълна, пред която ще се изправи Европа това лято, ще бъде по-голяма и ще има повече хора от Африка.

Междувременно македонската полиция залови 96 нелегални мигранти в товарен камион на магистралата Гевгелия – Скопие. Вътре били натъпкани 96 души от Пакистан, Афганистан, Ирак и Сирия. По всяка вероятност групата е влязла на територията на страната от Гърция. Граничният пункт при Гевгелия е затворен за преминаване мигранти от март тази година.

ВИЖТЕ ВИДЕО

ЕК представи официално втория си доклад за бежанската криза след споразумението с Турция

468 сирийци са върнати на Турция от гръцките острови, а в същото време ЕС е приел 711 сирийци от турските бежански лагери, се казва във...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа