На Острова стартира нова схема за подпомагане на безработните от дълго време

10831
На Острова стартира нова схема за подпомагане на безработните от дълго време
Снимка: Getty Images / Guliver

От днес във Великобритания влиза в сила нова схема за оказване на помощ на безработните от дълго време. Мярката засяга всички, включително пребиваващите във Великобритания чужденци, и е част от плановете за по-стриктен контрол върху даването на социални помощи, предаде БНР.

Хората, които не са си намерили работа в рамките на две години, според съществуващата досега програма за работа, от днес ще попаднат в така наречената схема „Помощ за работа” или ще им бъдат намалени социалните помощи.

Във Великобритания има група за подкрепа на отвлечените от извънземни

Във Великобритания създадоха първата група за подкрепа на хора, които твърдят, че са отвлечени от извънземни, предаде БГНЕС. Групата "...

Участниците в схемата трябва да се явяват всеки ден в центровете по труда, като на някои ще бъде предлаган обществено полезен труд, а други ще бъдат обучавани в определени сфери, така че да могат по-лесно да си намерят работа. Онези, които отказват да се явят в центровете по труда, могат да загубят отпусканите им помощи за безработни за четири седмици.

Кореспондентът на ВВС по социални въпроси Майкъл Бюканън заяви, че правителството е привлякло в схемата над 70 организации да споделят опит в намирането на работа. Също от днес хората, които искат да получават помощи за безработни, ще трябва да доказват, че са готови да се трудят, преди да получат правото да кандидатстват за помощи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа