Над 100 000 пощенски служители във Великобритания стачкуват

1823
Над 100 000 пощенски служители във Великобритания стачкуват
Снимка: iStock

Повече от 115 000 работници в британската компания Royal Mail започнаха първата от четиридневните стачки, които според пощенската компания вероятно ще доведат до значителни затруднения за клиентите.

Това е последната от поредицата стачки във Великобритания, тъй като работниците настояват за по-високи заплати в условията на криза, свързана с разходите за живот, при която сметките за електроенергия нарастват, а инфлацията се очаква да надхвърли 13% по-късно тази година.

Жалби срещу Великобритания заради следене на мигранти с GPS гривни

Международната организация за защита на неприкосновеността на личния живот (Privacy International) подаде две жалби до регулаторните ор...

"Ще се борим много упорито, за да получим увеличението на заплатите, което нашите членове заслужават", заяви пред Sky News генералният секретар на Съюза на комуникационните работници (CWU) Дейв Уорд.

Royal Mail заяви, че е предложила 5,5% увеличение на заплатите на работниците от CWU, което е най-голямото увеличение от години.

Профсъюзът, който заяви, че стачката е най-голямата индустриална акция, предприета от работниците това лято във Великобритания, оспорва това и казва, че компанията е наложила на работниците увеличение на заплатите с 2% и е предложила още 1,5% при условие, че се променят условията.

Вековната британска пощенска и куриерска служба се извини на своите клиенти за прекъсването на работата и заяви, че е въвела планове за действие при извънредни ситуации, но не може да замени изцяло ежедневните задължения на служителите на първа линия.

Великобритания може да затегне визовите условия за руснаци

Британският министър на отбраната Бен Уолъс предположи, че Обединеното кралство може да затегне визовия режим за руснаци, но изрази съм...

По-рано този месец Royal Mail предупреди, че ако стачката продължи, може да отчете загуба за дейността си в Обединеното кралство през фискалната 2022-23 година. Допълнителни стачки са планирани за 31 август, 8 септември и 9 септември.

Главният изпълнителен директор на Royal Mail Саймън Томпсън заяви, че бизнесът трябва да промени работните си практики, за да отрази факта, че сега доставя повече колети, отколкото писма, и че пазарът за доставка на колети е много конкурентен.

"Royal Mail е компания, която обществото иска да съществува, но ние се нуждаем от тази промяна, за да се превърнем в бизнес с колети, за да можем да процъфтяваме. Искаме да плащаме повече на нашия екип. Колкото повече промени, толкова повече заплат", ", каза Томпсън, пише БГНЕС.

ОЩЕ: Сметките за ток във Великобритания ще скочат с 80%

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Камерън разреши на Киев да обстрелва Русия с британски оръжия (ВИДЕО)

Шарл Мишел: Свободната преса е гарант за демокрацията

Тревога: Путин трупа сили за настъпление към Харков и Суми, но има ли достатъчно? (ВИДЕО)

В Одеса се сбогуваха с полицай, загинал при руски ракетен удар

Свиреп пожар в Москва, на място е извикан хеликоптер (ВИДЕА)

В Тбилиси: Хиляди грузинци отново излязоха на протест

Губернаторът на Курска област забрани на мигрантите да работят като таксиметрови шофьори

Който казва, че войната в Украйна трябва да бъде замразена, никога не е гледал картата и не познава историята: Ген. Ходжис

Осъден за подкуп руски бивш зам.-министър се включва във войната срещу Украйна

Харков отново на прицел: Руски управляеми бомби раниха шест деца в областта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа