Нобелът за мир отива при папата?

13557
Нобелът за мир отива при папата?
Снимка: Getty Images

Вече започнаха спекулациите за това кои личности ще бъдат номинирани за Нобеловата награда за мир. Експерти и медии спрягат най-много три имена - на папа Франциск, на бившия сътрудник на американската Агенция за национална сигурност Едуард Сноудън и на пакистанската девойка Малала Юсуфзай, която е известен говорител за правото на момичетата в мюсюлманския свят да получат образование.

Според прогнози на ръководителя на Изследователския институт на мира в Осло Кристиан Берг най-големи шансове между тримата има главата на Католическата църква, съобщава БГНЕС. Берг подчертава, че римският папа привлича вниманието върху съдбата на бедните и необходимостта от преразпределяне на икономическите ресурси.

Сноудън, който доби световна известност с разкритията за дейността на американските специални служби, е на второ място в очакванията на Кристиан Берг. Според него шансовете на Сноудън са по-скромни в сравнение с Франциск, защото мнозина смятат неговите разкрития за предателство.

Предполага се, че шансовете на Малала, защитничка на правата на жените в нейната страна, са най-малки заради крехката й възраст – 17 години. И миналата година тя бе един от вероятните претенденти за отличието.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com