X
 
 

Опозицията във Великобритания поиска оставане в ЕС

2503 0
photo of Опозицията във Великобритания поиска оставане в ЕС
Снимка: iStock
Лейбъристите във Великобритания искат нов референдум за Brexit. Лидерът им Джереми Корбин прикани новия премиер, който трябва да бъде избран между Борис Джонсън и Джереми Хънт да спрат излизането от Европейския съюз, пише BBC.

Корбин каза, че новия референдум се налага, за да бъде избегнат нежелания Brexit без сделка с Европейския съюз за условията по раздялата "или Brexit при вредни условия, договорени от консерваторите."

Борис Джонсън е готов за твърд Brexit

Борис Джонсън, фаворит за поста лидер на британските консерватори, заяви в интервю за Sunday Telegraph, че не блъфира, твърдейки, че Ве...

Двамата консерватори, които са в борбата за премиерския пост, вече казаха, че ако се наложи, ще изведат Великобритания от ЕС без сделка за условията.

Попитан от BBC дали иска нов референдум, защото е под натиск от останалите в ръководството на Лейбъристката партия, Корбин казва, че това не е така.

Според британски медии водещи фигури в партията притискат Джереми Корбин да се обяви не просто против "твърд" Brexit, а да заеме позиция, че Великобритания трябва да остане в ЕС при всички обстоятелства.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители