Папата призна екзорсизма

26073
Папата призна екзорсизма
Снимка: Getty Images / Guliver

Ватикана формално призна Международната асоциация на екзорсистите като благослови 250 свещеници от 30 държави, които твърдят, че спасяват обладаните от Сатаната. Практиката на асоциацията вече е призната съгласно каноничен закон, съобщи ватиканският вестник L`Osservatore Romano, цитиран от БГНЕС.

Папа Франциск често подчертава необходимостта от борбата със "Сатаната" и "демоните" и често е сниман в драматични сцени. Пример за това е случка от миналата година, когато той постави ръцете си върху главата на момче в инвалидна количка. Момчето се свлече в количката си при допира на свещеника. Това се прави и от екзорсистите по време на молитва за освобождението на жертвата от дявола.

Първата асоциация на екзорсистите е основана от отец Габриеле Аморт, главен екзорсист на Светия престол от почти 30 години. Той описва напрегнати сеанси с обладани хора, които крещят, хулят и плюят парчета стъкло. Той основава асоциация на италианските екзорсисти през 1991 г. След това започва да организира сесии с борци срещу дявола от различни държави, от което произтича и учредяването на международната организация.

Франческо Бамонте, председател на асоциацията, казва пред ватиканския вестник, че признанието е "причина за радост за цялата църква". "Екзорсизмът е форма на благотворителност, която е от полза за страдащия", добавя свещеникът.

Ватикана се кълне, че се бори успешно с педофилията в църквата

Комисия към ООН срещу изтезанията призова Ватикана да въведе система за постоянно разследване на случаите на сексуално посегателство в ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа