Прогнозират сериозно удължаване на противоепидемичните мерки в Германия

1284
Прогнозират сериозно удължаване на противоепидемичните мерки в Германия
Снимка: iStock

Председателят на Световната медицинска асоциация (WMA) Франк Улрих Монтгомъри очаква въведените в Германия карантинни мерки за ограничаване на разпространението на новия коронавирус може да продължат до месец април 2021 г. Той изрази това мнение в интервю, публикувано от медийната група Funke, предаде агенция Фокус.

"Дори ако ваксинацията започне по-рано от очакваното, ефектът от ваксинацията ще помогне за подобряване на ситуацията само постепенно", каза Монтгомъри. "Ще трябва да живеем с различни ограничителни мерки поне до Великден (4 април - ТАСС)", добави той. В същото време ръководителят на WMA предупреди да не се бърза, когато се решава да се отмени карантината, дори ако епидемиологичната ситуация се подобри след Нова година.

Рекорд по смъртни случаи за ден в Германия заради коронавируса

Броят на смъртните случаи на пациенти с коронавирус в Германия през изминалите 24 часа се е увеличил с 952 души - това е максимумът жер...

По негово мнение връщането към нормалния живот в Германия след тежка изолация трябва да се случи постепенно. "Ако този процес върви твърде бързо, има голям риск скоро в страната да започне още по-голяма вълна от пандемия," каза той.

Световната медицинска асоциация е международна организация, която включва над 100 национални лекарски асоциации. Тя се занимава с разработването на етични стандарти в медицинската практика, обвързващи лекарите от всички страни. Сдружението е основано през 1947г.

Епидемична ситуация в Германия

Според института „Робърт Кох“ (подчинен на Министерството на здравеопазването на Федерална република Германия) броят на смъртните случаи на пациенти с коронавирус в Германия през изминалия ден се е увеличил с 952 - това е максимумът за целия период на пандемията. Общият брой на смъртните случаи в страната е 23 427. През последните 24 часа в Германия са регистрирани 27 728 случая на инфекция, по време на цялата епидемия коронавирусът е открит при 1 379 238 жители на Германия.

Die Welt: Икономическите загуби за Германия ще са огромни

Задължителните тестове за коронавирус на летищата сработиха Но в горещите точки за коронавирус, главно домовете за възрастни хора, феде...

От сряда в страната влязоха в сила нови карантинни мерки, които ще продължат поне до 10 януари. Всички търговски обекти са затворени, с изключение на хранителни, битови и някои други магазини, продаващи жизненоважни стоки. Фризьорските салони, салоните за красота и масаж, салоните за татуировки и подобни заведения спряха да работят. Банки, аптеки, пощенски станции, автосервизи, бензиностанции, аптеки, вестници, магазини за домашни любимци все още работят.

Отсега нататък представители на максимум две домакинства (не повече от пет души) имат право да се срещат в частни къщи и апартаменти. Това правило не се отнася за деца под 14-годишна възраст. В периода от 24 до 26 декември властите разрешиха среща на максимум 10 жители, но това трябва да е само за роднини.

Коронавирусът по света: Рекорд по смъртност за 24 часа, мълчат ли в Китай за нови смъртни случаи?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Зеленски потвърди: Атакувахме летището в Джанкой (ВИДЕО)

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 18.04 - Републиканците представиха нов военен пакет за Киев

Навалная обвини украинското правителство в грешка и каза дали ще подкрепи Киев

Разрешиха на 16-годишните да си сменят пола в Швеция

Огромна експлозия във Воронеж (ВИДЕО)

Шолц: ЕС да изпрати на Украйна ПВО системи

Франция прибира вила на жената на Путин за милиони

Орбан призова избирателите да гласуват за промяна на върха на евроизборите

Двама руснаци счупиха рекорда за подкуп в страната, обявиха ги за издирване

Украйна е преди НАТО, помагайте: Призив на генералния секретар на НАТО (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа