Путин: Ще поздравя Байдън, когато е ясно, че е спечелил

2698
Путин: Ще поздравя Байдън, когато е ясно, че е спечелил
Снимка: Getty Images/Guliver

Москва ще изпрати поздравления за победата на президентските избори в САЩ, когато този факт бъде официално обявен и разглеждането на всички правни искове приключи. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

„Избраният президент трябва да бъде обявен, самият настоящ президент трябва да признае резултатите от изборите и всички съдебни дела трябва да приключат. Едва след това резултатите ще бъдат обобщени официално“, изброи съществуващите условия прессекретарят на президента Владимир Путин. Според него „очевидно е, че това още не се е случило“.

Кой ще работи с Байдън - ясно във вторник

Демократът Джоузеф Байдън ще обяви ключови назначения в бъдещата си администрация на САЩ на 24-ти ноември. Това съобщи днес по телевизи...

По-рано Путин обясни, че все още не поздравява победителя в изборите в САЩ, тъй като всички законови подробности трябва да бъдат уредени. В същото време руският лидер припомни, че през 2016 г. мнозина поздравиха Хилари Клинтън, въпреки че се оказа, че победител е Тръмп.

Коментирайки това изказване на Путин, Песков обясни, че „в случая това е образна фраза. „Всъщност при последния път, когато Тръмп беше избран за президент, всички прогнози на всички американисти и социолози показваха, че Хилари Клинтън ще спечели, това е имал предвид президентът [на Русия]“, каза говорителят на Кремъл. Той също така отбеляза, че преди предишните президентски избори в Съединените щати „всъщност всички говориха за това (победата на Клинтън) като свършен факт, но нещата се развиха по различен начин“.

Песков подчерта, че Кремъл предпочита да изчака, докато съдебното производство приключи. „Без това няма да има официални резултати от изборите, президентът [на Русия] вече говори за това много пъти“, каза говорителят на Кремъл.

Общите избори в САЩ се проведоха на 3 ноември. Според прогнозите на водещи американски медии, демократът Джо Байдън е осигурил подкрепата на над 270 електори в Изборната колегия, чиито гласове са необходими, за да победи републиканеца в борбата за президентския пост. Байдън обяви победата си. Тръмп не призна поражение и обяви решението си да се обърне към съдилищата за преброяване на гласовете, тъй като според него е имало многобройни нарушения от страна на демократите на изборите.

Джо Байдън ще отпразнува 78-мия си рожден ден със сладолед

Днес, на 20.11.20 г., новоизбраният президент на САЩ ще навърши 78 г., съобщава БГНЕС. Според президента Барак Обама Байдън най-вероятн...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

"Оцеляването на Украйна е важно за САЩ" : Промени ли Тръмп позицията си?

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 19.04 - Може ли Русия да нападне Полша?

Пробив в руски язовир, евакуират хиляди заради невижданите наводнения (ВИДЕО)

Предупреждение от Германия: Русия може да атакува страна от НАТО след 5 години

Заради готвен атентат срещу Зеленски: В Полша задържаха руски агент

Белгия обяви кога първите ѝ F-16 ще отидат в Украйна

Змия ухапа директора на зоопарка в Одеса (СНИМКИ)

ПАСЕ не признава легитимността на Путин: Обвини го в убийство на Навални и изтребване на народи

Арестуваха жена, звъняла на спешен телефон повече от 2000 пъти

ПВО и пари за Украйна, позиции за Израел и Турция: Какво решиха евролидерите?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа