Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сватба в музея? В Кипър вече може

28 декември 2021, 13:30 часа • 2191 прочитания

Правителството в Кипър даде „зелена светлина” за сключване на граждански брак в музеи и исторически места. Поставено беше началото и на най-големия културен проект в страната - изграждането на нова сграда за главния музей на Кипър за над 120 млн. евро, съобщи БНР.

Определени музеи и паметници на античността ще се отворят за извършване на граждански бракосъчетания срещу заплащане на специални такси и изисквания за броя присъстващи на сватбата.

Безплатен става входът в 12 музея в Кипър, обяви правителството. Таксите за посетители се премахват в Кипърския музей - най-големия археологически център на острова, Етнографския музей в Никозия, редица местни археологически и етнографски експозиции.

В навечерието на новата година бе обявен и търг за нова сграда на Кипърския музей. С него започна реализацията на „най-големия културен проект в страната“, по думите на президента Никос Анастасиадис.

Сегашната сграда е построена през 1908 г. от британското колониално управление и вече е тясна за колекцията от над 6500 антики. Новият археологически музей ще заеме площ от 40 000 кв. метра.

Изпълнението на целия проект на стойност над 120 млн. евро.

 

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес