X
 
 

Терористичен акт в Северна Ирландия взе жертва

910 0
photo of Терористичен акт в Северна Ирландия взе жертва
Снимка: Getty Images/Guliver
Полицията в Северна Ирландия съобщи за стрелба в град Лондондери в северозападната част на страната. Загинала е една жена, пише БГНЕС.

Според полицията, неизвестни лица са открили огън и "хвърлили самоделни бомби" в района "Кригън" в град Лондондери - вторият по големина град в Северна Ирландия.

Бандити отнесоха банкомат с багер в Северна Ирландия

Престъпници отнесоха банкомат в Северна Ирландия с краден багер, пише БГНЕС, позовавайки се на BBC. Само за 4 минути, няколко маскиран...

"За съжаление мога да потвърдя, че 29-годишна жена е била убита в резултат на стрелбата в квартал "Кригън". Ние разглеждаме случая като терористична атака и започнахме разследване на убийството", написа в Twitter Марк Хамилтън от полицейския участък в града.

През 2015 година беше публикувано проучване на ситуацията в Северна Ирландия. То беше по поръчка на британското правителство и беше проведено от полицията и разузнавателната служба МИ-5. В доклада се казва, че ядрото на Ирландската републиканска армия (ИРА), все още съществува. ИРА е обявена за терористична организация, извършила десетки терористични нападения във Великобритания, която обяви своето разоръжаване през 2005 година.

Откакто въпросът с Brexit стана факт, напрежението в Ълстър постоянно расте и британските власти отчитат все по-силна активност на радикални групи.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители