Юнкер предлага квоти за имигранти по БВП

5016
Юнкер предлага квоти за имигранти по БВП
Снимка: Getty Images/Guliver

Председателят на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер предлага да се въведат квоти за приемането на имигранти за страните от ЕС, които ще зависят от големината на БВП, съобщават от Брюксел.

Според Юнкер при разпределението на бежанците сред държавите от Евросъюза трябва да се отчитат редица фактори. Сред тях са броят на населението, нивото на безработицата и броят на бежанците, на които вече е предоставено убежище.

Жестокостта в Либия тласка емигрантите към Европа

Жестокостта и насилието, на които са подложени имигрантите в Либия или преминаващите през страната, ги принуждават да опитат опасното...

Предложенията са част от разработения от Еврокомисията план за противодействие на притока на незаконни имигранти към ЕС. Очаква се документът да бъде приет на 13 май.

В момента около 80% от всички молби за получаване на убежище на територията на ЕС се падат на Германия, Франция, Великобритания, Италия, Швеция и България.

На 4 март агенцията на Европейския съюз за сигурност публикува информация за миграцията в страните от ЕС. Тя сочи, че в сравнение с 2013 г. броят на нелегалните имигранти е нараснал със 180% и те наброяват 274 хиляди души.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com