Юнкер: Споразумението за Гърция се постигна заради страх

5266
Юнкер: Споразумението за Гърция се постигна заради страх
Снимка: Getty Images/Guliver

Председателят на Европейската комисия (ЕК) Жан-Клод Юнкер коментира, че най-лошото за Гърция е било избегнато не заради проява на мъдрост, а от страх, пише bTV.

Страхът направи споразумението възможно, а след страха винаги идва облекчението, допълва той в интервю за белгийския печат. По думите на председателя на ЕК Атина няма основание да се чувства унизена, тъй като Комисията е направила всичко възможно "да заглади ръбовете" в преговорите за изход от кризата.

Юнкер: Сега е най-добрият момент за обединение на Кипър

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че сега е най-добрият момент за обединението на Кипър. Юнкер, който в четвъ...

Юнкер коментира още, че се тревожи за бъдещето "на нещата". Уточнява се, че с тези думи Юнкер няма предвид единствено Гърция, а Европа, защото покрай последните кризи са станали по-видими пукнатините в солидарността. Председателят на Европейската комисия обърна внимание на проблема с мигрантите в Европа на фона на провала в преговорите за разселването на малка част от тях на задължителна основа, както предлагаше комисията. 

Юнкер коментира, че старите демони, национализмът и страховете от другите народи и граждани все още са живи. По думите му европейците не обичат Европа, защото европейската конструкция е изградена с желанието на народите, но се е превърнала в елитарен проект. Според него това обяснява пропастта между общественото мнение и действия на бюрокрацията на ЕС.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа