Вижте кои са най-малко посещаваните държави в света

13641
Вижте кои са най-малко посещаваните държави в света

Защо някои страни са по-малко посещавани от други? Зависи от местоположението им, нужните документи за влизане в тях, цените за туристите, дали държавата е въвлечена в международни конфликти или има вътрешни размирици.

Сайтът Business Insider е направил класация на 10-те страни, в които ходят най-малко туристи. Ето защо именно те влизат в подреждането:

Това са най-скъпите държави в света

Да пътуваш е невероятно, но и често скъпо удоволствие. Полети, хотели, хранене, средства за придвижване и клопките, с които местните тъ...

10. Туркменистан. Туристи за година: 8679. В държавата има тоталитарен режим и посетителите трябва да бъдат винаги с местни придружители, което отказва дразни доста от пътешествениците.

9. Гвинея-Бисау. Туристи за година: 7500. Инфраструктурата в страната е под всякаква критика и има доста малко самолетни компании, които имат полети дотам.

8. Либия. Туристи за година: 6250. В страната все още е хаос след революцията и смъртта на диктатора Муамар Кадафи, има много враждуващи племена и джихадистки фракции и не е безопасно да се пътува там.

7. Кирибати. Туристи за година: 6000. Островът е изключително красив и екзотичен, но е много малко познат и методите за транспорт дотам не са достатъчно удобни.

Коя е най-популярната държава на света?

Пренареждане в международната класация за най-популярна страна в света – на първото място застана Германия, избутвайки доскорошни...

6. Еквиториална Гвинея. Туристи за година: 5700. Необходима е виза, която се получава изключително трудно заради хилядите бюрократични изисквания.

Кои са 5-те най-малко посещавани държави в света четете в Expert.bg!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com