Габрово е бил най-активният град за проекти по ОП "Регионално развитие"

5679
Габрово е бил най-активният град за проекти по ОП "Регионално развитие"
Снимка: МРРБ

За този седем годишен период Габрово беше най-активният, най-упоритият бенефициент с най-много и най-успешно изпълнени проекти. Габрово не пропусна нито една възможност и няма приоритетна ос от цялата Оперативна програма
Регионално развитие 2007-2013“, по която да няма успешно реализиран проект. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова по време на финална конференция „Интегриран проект за изграждане на привлекателна, достъпна и зелена градска среда на Габрово“, реализиран по ОПРР 2007-2013.

Тя посочи, че инвестициите в общината само по ОПРР са в размер на 35 млн. лв.

85% от снегопочистващите машини у нас вече са в готовност

Над 85% от машините, налични за настоящия зимен сезон, са в техническа изправност. Това обяви министърът на регионалното развитие и бла...

Министърът подчерта, че екипът на кмета е успял да създаде интегрираност не само между проектите, финансирани от ОПРР, но и между тези, които са реализирани със средства от отделните оперативни програми, благодарение на която успешно е завършил и проекта за воден цикъл в града, съобщиха от регионалното министерство.

Припомняме, че кандидатът на ГЕРБ Таня Христова за местните избори през октомври спечели втора мандат на кметския пост с гласували за нея 68,38% от жителите на Габрово на първи тур тази година. Тя е кмет на града от 2011 г., като преди това е била началник политическия кабинет на министъра по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев.

Със средства по ОПРР е допълнено финансирането за преасфалтирането на улиците в Габрово, стана още ясно от изказването на Павлова. Тя апелира към габровци и към администрацията да бъдат по-активни по отношение на санирането на сградите, които се отличават на фона на обновените детски площадки, улици и пешеходни зони, за да бъде още по-красив градът и домовете на семействата да бъдат по-топли, а разходите за отопление по-малки.

Министърът информира, че от 1 януари следващата година Националната програма за енергийна ефективност ще бъде отворена за всички видове сгради, които отговарят на дефиницията многофамилни, независимо от броя на жилищата и типа строеж.

Павлова: Занапред цената на винетките ще се увеличава поетапно

Оттук нататък трябва да се спазва принципът на поетапното увеличаване на цената на винетките. Това е по-лесно поносимо, отколкото цен...

Регионалният министър съобщи, че през новия програмен период Габрово ще може да инвестира в обновяването на градския транспорт по линия на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com