Съставката за бърз и буен растеж на цветята ви

6538
Съставката за бърз и буен растеж на цветята ви
Снимка: iStock

Не всяко растение може да процъфти и да расте добре в апартамента. Въпреки че искаме да имаме красиви цветя в нашия дом, атмосферата в жилището не винаги е идеална за тях. Но има един прост и ефективен начин да подобрите растежа на вашите цветя и да ги направите по-буйни. Тайната съставка е бананова кора. Това безценно "отпадъчно" нещо наистина е полезно и може да бъде използвано във всяка саксия.

Когато положите бананова кора на дъното на саксията, тя ще се разгради и ще предостави почвата с необходимите хранителни вещества, минерали и микроелементи, които са важни за растежа на растението. Бананите са богати на калий, който е от съществено значение за растежа на цветята. Разграждането на кората отнема известно време, което осигурява постепенно освобождаване на хранителните вещества.

Градинар издаде ТАЙНАТА за бърз растеж на цветята

За да използвате банановата кора, започнете с празна саксия и добавете дренаж на дъното. Можете да използвате експандирана глина за най-добри резултати. След това поставете дебел слой от бананова кора. Няма проблем да сложите три или четири слоя, тъй като повечето кора ще се разгради с времето. Запълнете саксията с почва и я полейте добре с вода. Оставете я да постои един ден, за да се утегли почвата и кората. След това можете да засадите вашето растение в саксията. Процедурата за засаждане е същата като при обикновена саксия.

Важно е да имате предвид, че през първите седмици вашето растение ще има нужда от допълнителна влага. Поддържайте почвата влажна, но не я претоварвайте с вода, за да предотвратите появата на плесен. След като растението се утвърди, продължете да го поливате редовно и го гледайте да процъфти обилно и красиво.

За буен цъфтеж и бърз растеж: Kакво трябва да се отреже при спатифилума на първо място?

Използването на бананова кора за отглеждане на растения е лесно, ефективно и икономично решение. Тя е достъпна и не изисква големи разходи. Не само ще помогне на вашите цветя да растат по-бързо и по-буйно, но и ще бъде полезна за почвата и околната среда. Не изхвърляйте банановата кора в боклука, а я използвайте за да създадете красива градина или уютен кът във вашето жилище.

Така че следващият път, когато изяжете банан, не хвърляйте кората. Вместо това, използвайте я за да подобрите растежа и процъфтяването на вашите цветя. Вие ще се изненадате от резултатите и ще наслаждавате на красотата на вашите обилно растящи растения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Дори най-упоритите плевели ще изчезнат, ако напръскате с това

Варосване на лозята през пролетта - трябва ли да се прави

Напръскайте прасковите с това през пролетта, за да берете сочни и сладки плодове

5 дървета, които привличат нещастие - НЕ ги засаждайте в двора си

Трябва ли да се варосват овошките преди Великден?

Трябва ли да се отреже първата пъпка на розите?

Засаждане на разсад в градината - по кое време на деня е най-добре да се прави

Пресаждане на нарциси - кога се прави

Направете това с лалетата след цъфтежа им, за да цъфтят ярко следващата пролет

Поливане на рози по време на цъфтежа - как е правилно да се прави

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com