Румен Петков: С рекет и мачкане на бизнеса Мая Манолова финансира кампанията си

39405
Румен Петков: С рекет и мачкане на бизнеса Мая Манолова финансира кампанията си
Снимка: Actualno.com

Новоизграденият частен паркинг за тирове до граничния пункт „Капитан Андреево” отговаря на всички изисквания, едно от най-добрите съоръжения в Европа е и не бива политически и предизборно да се спекулира с този въпрос, тъй като най-сетне бе решен проблемът на превозвачите на терен. Така Георги Петърнейчев, председател на Асоциацията на българските предприятия за международни превози и пътища (АЕБТРИ), коментира пред медиите в Хасково апелите на Мая Манолова паркингът за тирове до граничния пункт „Капитан Андреево” да бъде одържавен. Той обясни, че шофьорите се налага да останат на границата понякога десетки часове и въпросното съоръжение най-сетне им осигурява необходимото в чисто битов план – въпрос, който доскоро е бил много проблемен. От страна на превозвачите бяха заявени намерения за серия от протести, ако апелите на Мая Манолова стигнат до реализация.

Председателят на ПП АБВ Румен Петков определи натискът за одържавяване на съоръжението като рекет и подчерта, че подобни действия от страна на Мая Манолова по никакъв начин не се различават от инструментариума на Бойко Борисов. Според него средствата финансиране на кампанията на формацията на Манолова се осигуряват именно чрез рекет и мачкане на собствениците. Петков настоя държавата да покаже, че налице е проблем и да отстрани от поста Областния управител на Хасково. Ако подобен подход на мачкане на бизнеса бъде подминат, обезсмисляме смисъла на гражданското общество и общественото недоволство, което настоя за промяна в начина на управление, добави той.

Продължава битката за спасяване на залива Болата в резерват Калиакра със съвместните усилия на ПП АБВ и кмета на село Българево

Продължава битката за спасяване на залива Болата в резерват Калиакра със съвместните усилия на ПП АБВ и кмета на село Българево Георги ...

Водачът на листата на „БСП за България“ в Хасково Владимир Маринов коментира, че е много грозно, когато една частна инициатива е печеливша, да се тръгва с идеята тя да бъде одържавена. Това означава, че всеки един бизнес, който се развива добре, е застрашен от това държавата да протегне ръка към него. Подходът на ГЕРБ не бива да се повтаря отново, подчерта той и добави, че работата на държавата е да създаде условия бизнесът да се развива, тъй като частните предприемачи пълнят хазната.

„Ние от „БСП за България“ не искаме да бъдем част от това. И ако Областният управител, в съдружие с Мая Манолова, която определя мен като статукво, а аз нея от дете я гледам по телевизиите и в парламента, много съжалявам. Татяна Дончева и Мая Манолова не са протестният вот и те не са новите лица в политиката. Ако те са новите лица, Бог да пази България“.

По въпроса за т. нар „златен гьол“ Маринов е категоричен, че дискусиите по темата за пример за спекулация и преекспониране.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ХАСКОВО:

Димитровград се превръща в столица на поезията. Започват поетичните дни "Пеньо Пенев"

Димитровград се превръща в столица на поезията. Започват поетичните дни "Пеньо Пенев"

Силният вятър в Хасково събори дърво върху къща

Размиг Чакърян-Ами купува ударно имоти до ГКПП Капитан Андреево

С водосвет и прерязване на лента откриха официално изцяло ремонтирания Културен дом „Химик” (СНИМКИ)

Кметът на Ивайловград със специална покана за спектакъл по стихове на Ивайло Балабанов

Петър Чухов е новият лауреат на Националната литературна награда "Пеньо Пенев"

Mъж с нож обра офис за парични преводи в Хасково, задържаха го

ВАС окончателно: Изборите за общинари в Димитровград са недействителни, ще има рокада

Първият щъркел долетя в хасковското село Подкрепа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com