Ако хапвате ТЕЗИ храни, няма да се налага да ходите до аптека за добавки

9553
Ако хапвате ТЕЗИ храни, няма да се налага да ходите до аптека за добавки
Снимка: Gabriele M. Reinhardt / Pixabay

Хранителните добавки стават все по-известни и използвани от мнозина. Но ако се храним качествено и здравословно, можем да си набавим всички необходими ни витамини и минерали само от храните, които консумираме. По този начин и ползите от тях ще са много по-големи за здравето ни.Ако водим застоял начин на живот, храним се нездравословно и не си набавяме качествени продукти, никои добавки няма да успеят да ни помогнат. При такъв начин на живот витамините не могат да се усвоят изцяло от тялото.

Нека видим чрез консумацията на кои храни можем да си спестим хранителните добавки от аптечната мрежа:

Диетолозите посочиха храните, които могат да намалят риска от тромбози

Включвайки няколко плода и зеленчуци в диетата си, можете да се предпазите от опасни заболявания. Винаги пресните сезонни хранителни пр...

Фейхоа

Фейхоата може да не е толкова познат плод сред нас, но пък е изключително богат на витамини – С, В, Р, Е и други нужни на организма ни вещества като йод, хром, калий, силиций, флавоноиди и др. Този плод има противовъзпалително, противогъбично, антимикробно и антиоксидантно действие и е чудесна естествена добавка.

Червени боровинки

Вероятно много от нас са чували от бабите си колко полезни са червените боровинки и това е самата истина. Те са много подходящи особено при появили се инфекции, свързани с пикочните пътища и имат прочистващо свойство. Други органи, на които влияят добре, са сърцето, стомаха, кръвоносните съдове, укрепват имунитета и са много подходящи, ако се стремите да свалите някой друг излишен килограм. Богати са на витамините С и Е, полифеноли, антиоксиданти, мед, манган и др.

Ленено семе

Храни, които могат да ви помогнат при мигрена

Мигрената  е много неприятно и нежелано явление, което внезапно може да ни връхлети и да се отървем доста трудно от нея. Ако често...

Лененото семе притежава най-голямото количество омега-3 мастни киселини в сравнение с останалите растителни храни. Добре е обаче да се накисне и смели добре преди да се консумира.

Слънчогледови семки

Слънчогледовите семки спомагат за укрепване на кръвоносните съдове, като по този начин ни предпазват от заболявания, свързани със сърдечно-съдовата система. Те са полезни и за балансиране нивата на кръвното налягане. Добър източник на допамин са, а друга тяхна полза е, че участват и в процесите срещу стареене. За да извлечете максимални ползи от тях, е препоръчително да ги консумирате сурови или предварително накиснати във вода.

Сминдух

Сминдухът е много полезен за понижаване на лошия холестерол, подобрява функцията на храносмилателната система, както и се бори с различни кожни възпаления. Други негови ползи са, че спомага за редуциране на менструалните болки, а и повишава либидото и при двата пола.

Храни, билки и подправки против стрес

Много хора обръщат внимание на факта, че стресът ги принуждава да дъвчат чипсове, да купуват бисквити, курабийки, сладки, които неизбеж...

Овесена каша

Овесената каша е част от любимите храни на всички спортисти. Тя забързва метаболизма, стимулира мозъчната функция, спомага за детоксикирането на организма и е сред ценните източници, от които можем да си набавим витамин В9.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Най-добрата салата за сърцето и кръвоносните съдове

Опасните последици от сънната апнея, които не бива да подценявате

Домашни средства против алергии, които работят безотказно

Необичайни симптоми на менопауза: Трябва ли да се тревожите?

Отслабване до лятото - 3 грешки, които НЕ трябва да правите

Изследване дава отговор на въпроса: Трябва ли да се тревожим от пукането в коленете

Лекар разкри защо солта НЕ трябва да се слага в гореща храна

Железен имунитет през пролетта - лекар разкри какво трябва да се прави

Лекари: С този трик ще свалите кръвното за 2 минути

Кои са най-добрите ядки за отслабване и сваляне на захарта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com