Главоболие, отпадналост, кофти настроение: Магнитните бури ви удрят, но може да ги победите

39679
Главоболие, отпадналост, кофти настроение: Магнитните бури ви удрят, но може да ги победите

Сериозните магнитни бури са истинска напаст за сериозен процент от хората. В настоящата статия обаче ще ви представим абсолютно всичко, което ви е от първостепенно значение, за да се преборите с тях. Както и обезателно ще ви предоставим начин, по който да узнаете с точност в кои дни ще изригнат магнитни бури.

Защо все повече хора се оплакват от магнитните бури?

Различни изследвания показват, че близо 46 % от хората са чувствителни към магнитните бури, а в последно време броят им набъбва. Не всички от тях са наясно, че личното неразположение, повишената нервност, нарушенията в съня, физическа слабост и меланхолия, липса на концентрация, са породени или подсилени от магнитните бури. При немалко хора различни видове дискомфорт започват да стават видими дори ден или два преди започването на магнитната буря, а при други - в окото на бурята.

В същото време има и положителна новина - със съвсем малки усилия човек би могъл да се адаптира и омекоти реакцията си към магнитната буря, ако придобие първокласни навици и използва различни тактики за справяне със ситуацията. Най-хубавото е, че тези навици са адски полезни и ще повлият на доброто ви здравословно състояние по такъв начин, че не само когато се разразяват магнитните бури, а винаги в ежедневието да сте в отлично физическо и психическо състояние. Затова тук ще ви предоставим всичко, което ви непременно трябва да знаете за магнитните бури и какво да приложите, за да се сблъскате с победен изход с тях.

Можете ли да кажете дали сте метеочувствителни?

В случай, че магнитните бури ви причиняват неприятности, то идват съмненията, че вие принадлежите хората, които реагират по-остро на различни климатични промени. Дори и да е така, това не трябва да ви докарва до отчаяние - всъщност почти половината от населението са метеочувствителни.

Какво е най-характерното за тях? За тях има множество изследвания. Tе стигат до едни и същи резултати, които могат да се обобщят така:

Метеочувствителните хора стават жертва на различни промени в психическата нагласа, както и физически дискомфорт, когато има различни климатични промени. Смяната на сезоните, по-голяма влажност или прекалена сухота на въздуха, силните жеги или пронизващият студ, слънчевите изригвания им влияят доста повече, в сравнение с други.

Метеочувствителните хора в повечето случаи са малко по-емоционални. Понякога страдат от болезнени усещания в ставите или мускулите при по-сериозна амплитуда на времето. Невинаги успяват да спят добре. Характерна е също намалена работоспособност, разсеяност и проблемна концентрация. Усещането за задух е често срещано оплакване.

Хроничните заболявания са силно изразени при хората с изразена метеочувствителност. Например ако имате високо кръвно, сърдечни и неврологични проблеми, хормонални дисбаланси - със сигурност промените във времето ви въздействат негативно . Магнитните бури са мъка за хипотониците - хората с ниско кръвно; те биха могли да изпитват характерна слабост, трудности при заспиване и проблеми с апетита по време на магнитни бури или други климатични амплитуди.

Ако принадлежите към този тип персоналност, не е време за притеснения: ето какво би било много хубаво да направите по време на магнитните бури.

Най-добрите стратегии, за да облекчите въздействието на магнитната буря?

•Магнитни бури и добра храна - най-лесният начин да се справим с тях

Какво ще консумирате в дните на магнитни бури и близките дни около тях, е от изключително значение за вашата боеспособност срещу трудния период. Диетата, която е най-доброто оръжие срещу магнитните бури, е всъщност приятна и полезна. Всъщност тя е подходяща за всеки ден и месец, но ако не може да я спазвате непрекъснато, то поне в дните на магнитни бури се придържайте към следните хранителни продукти.

- Хапвайте повече плодове, зеленчуци и билки. Изключително полезен вариант са печените ябълки, кайсиите, стафидите. Чудесно оказват влияние на здравето бананите, заради съдържанието на калий.

- От домашните гозби, от варивата сега е най-доброто време за боб и леща. Тези варива действат облекчаващо в дните с магнитни бури.

- Хлябът: Обърнете внимание на това да е ръжен, защото включва витамините от групата Б, които имат силно въздействие за нервната система. Забравете обаче за белия хляб поне в тези дни.

- Чайове и билки: Билковата ни аптека винаги е голяма, но тук ще ограничим до основните. Това са лайка, шипка, глог, мащерка, валериан, маточина. Може дори да си направите коктейл от няколко билки, които влияят чудесно на здравето.

- Закуската е нещо, което в никакъв случай не пропускайте . Направете си нещо с елда - тя е изключително полезна. Ако сложите в кашата мляко, внимавайте за това да е нискомаслено.

- Внимавайте с месото, да се похапва риба.

• 8 супер полезни навика при магнитна буря

По време на магнитните бури задължително трябва да си почивате повече. В никакъв случай не пропускайте добрия сън - както през нощта, разбира се, така и, ако имате такава възможност, дайте шанс на следобедната дрямка.

Разходките са приоритет номер едно, както и чистия въздух. Ако има наблизо парк или най-добре екопътека, сега е най-подходящият момент, в който да се отдадете на тях. Не е задължително разходката да е дълга, но едни ведри 30 минути ще са ви напълно достатъчни. При положение, че не ви е до разходка и предпочитате да сте си вкъщи, то една кратка гимнастика ще ви се отрази повече от добре и ще ви помогне да редуцирате влиянието на магнитните бури. Минералните бани ще ви въздействат добре също.

Изключете за определен период обаче пърженото, мазните храни, храните с нишесте, алкохола. Поне с малко намалете цигарите. Не яжте пикантни и прекалено солени храни.

Отложете физическите напрежения. Редуцирайте безкрайните часове пред телевизора, компютъра и телефона. Забравете за устройствата със синя светлина преди лягане.

Половин таблетка аспирин, освен ако не дразни стомаха ви, ще има хубава роля в стратегията ви.

Можете да въведете в ежедневните грижи за себе си контрастен душ, тоест да редувате топла и студена вода в хигиенните ви навици.

По-хубаво е да намалите поглъщането на силни чайове и кафета. Енергийните напитки имат подобно действие, така че ги изолирайте. Кофеинът както се знае, не е препоръчителен по време на магнитните бури, най-вече по причина на превъзбудата, която предизвиква.

Ключови решения не вземайте и шофирайте внимателно.

Точна проверка - най-сигурното място за консултация

Силно вероятно е да сте открили, че в новинарските агенции е наситено с непрекъснати информации за магнитни бури. За съжаление обаче повечето не са верни и подвеждат читателите. Всъщност истината е, че има един-единствен подход, с който да се информирате за бурите - може да се открие и абсолютно достоверен на страницата на НИМХ на БАН. Ето тук.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Лекар: Това е най-малко опасният силен алкохол за черния дроб, ако не се прекалява

Лекар: Яжте тези 5 храни и никога няма да се оплаквате от паметта си

Хората с тази кръвна група остаряват най-бавно

Как да спрете да ставате през нощта - за тоалетната или за вода

Това е най-вредната ядка за черния дроб

Кардиолог: Яжте това 2 пъти седмично и кръвното ви ще бъде нормално

10 лекарства, които НЕ се пият с кафе

20 храни, които помагат за отслабване

Лекар: 4 храни, които са най-вредни за панкреаса

Това е най-добрият пролетен зеленчук за холестерола и имунитета

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com