Грешки със закуската, които ви пречат да отслабнете

6031
Грешки със закуската, които ви пречат да отслабнете
Снимка: Thinkstock

Отслабването очевидно е трудна задача. Изисква много отдаденост и решителност. Но това, от което основно се нуждае, е информираността. Ограничителните диети и интензивните тренировки могат да свършат работа, но ако не сте наясно с малките грешки, които правите по пътя, всъщност може да саботирате целия процес на отслабване.

Закуската може да се окаже ефективен начин да отслабнете с няколко килограма. Тя не само ви прави сити за по-дълги периоди от време, но също така държи висококалоричните храни на разстояние от вас. Въпреки че закуската е изключително полезна, тя притежава и някои недостатъци. Номерът е да избегнете някои грешки при нея, които вероятно можете да допуснете.

Това е най-вкусната и бърза закуска, която сте правили!

Всяка сутрин може да е истинско предизвикателство, особено когато искате просто да седнете и да изпиете кафето си на спокойствие. Но н...

1. Прекалявате с храненето, защото смятате, че е здравословно

Повечето хора, когато се опитват да отслабнат, избират здравословни закуски, което е добре. Зареждането с полезни  храни винаги е ефективно. Ако обаче го правите прекомерно, само защото смятате, че е здравословно, значи просто пречите на собствения си процес на отслабване. Прекалената консумация на каквото и да било - пълна купа със салата или повече ядки - може да бъде вредно, особено ако искате да отслабнете.

2. Хапване на закуски, които не успяват да задоволят глада ви

Закусването може да бъде от полза, стига да ви засити. Ако не се чувствате нахранени и все още имате желание да ядете, тогава каквото и да закусвате, не върши работата си. Основната цел на закуската е да ви накара да се почувствате сити и да ви помогне да избегнете натрупването на други висококалорични храни. Затова намерете алтернативи за закуски, които са полезни и засищащи.

3. Хапвате лека закуска дори и да не сте гладни

Супер вкусни домашни понички с глазура!

За закуска или за десерт, тези страхотни понички, които можете да приготвите, както с кисело мляко, така и с кефир, ще ви накарат да се...

Дори докато закусвате, внимателното хранене е от изключително значение. Отслабването е свързано с решителност и сила на волята. Консумацията на здравословни и вкусни храни винаги удовлетворява душата, но това от време на време има своите недостатъци. Много хора са склонни да хапват леки закуски, дори когато не е необходимо. Това от своя страна само ще саботира вашите цели за отслабване.

4. Слагате ли в съд закуската си преди хранене?

Когато се опитвате да отслабнете, закуската е най-добрата част от това. Запитайте се обаче дали правите на отделна порция закуската си за консумация. Храненето направо от торбата няма да ви осигури количеството калории, от които  имате нужда. Разделянето му ще ви помогне да следите и също така ще посочи кога трябва да спрете.

5. Уверете се, че вашата закуска има правилното количество хранителни вещества

Преди да посегнете към лека закуска по време на отслабването, уверете се, че вашата закуска има правилното съдържание на хранителни вещества и минерали, полезни за тялото ви. Не започвайте с пакет чипс или купа сладки храни, което оказва отрицателно въздействие върху тялото ви. Вместо това потърсете здравословни алтернативи като пълнозърнести храни, богати на фибри, хидратиращи плодове и здравословни мазнини като авокадо и ядки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Кафе с мляко - как е правилно да се пие

10+ МАЛКИ ТАЙНИ да свалим кръвното у дома БЕЗ ХАПЧЕТА

3 съставки, които ще направят почти всяко ястие полезно за сърцето

При какви заболявания НЕ трябва да се яде кашкавал

Тормоз от магнитни бури - Тактиките да се справите с тях

Може ли чаша топла вода сутрин да предотврати хроничен запек?

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете редовно жасминов чай?

Колко зеленчуци трябва да се ядат на ден

5 подправки, които трябва да сложите в кафето за плосък корем

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com