Какво се случва с тялото ни, ако се смеем по-често

8025
Какво се случва с тялото ни, ако се смеем по-често
Снимка: iStock/Guliver

Когато се смеем, изведнъж започваме да се чувстваме по странен и необичаен начин, лицето и мускулите ни започват да се присвиват, все едно нещо ни пробожда. Всичко това са признаци, че здравословният ефект започва да ви се отразява – дори повече, отколкото усещате. Ето няколко причини да се смеете повече и по-често:

1. Ще горите повече калории

Най-забавните смешки, които ще намерите в интернет

Време е отново да се погрижим за доброто ви настроение с поредица страхотни вицове и смешки - най-добрите, които ще намерите в интернет...

Не може със смях да изгорите калориите от бургера си, но ако се смеете 15 минути, ще изгорите калориите от 2 шоколадови бонбона. Всяко движение е важно при отслабването, а смехът със сигурност ще помогне в борбата с килограмите. Смехът активира много различни органи: мускулите започват да релаксират. Освен това, докато се смеете, коремните мускули се разширяват и свиват, а това движение е подобно на правенето на упражнения, след което усещате нещо като мускулна треска на стомаха.    

2. Незабавно намалявате напрежението и стреса

Силният смях облекчава незабавно стреса. В този процес пулсът ви се качва и спада. Резултатът е… усещане за релакс и намаляване нивата на стрес. Смехът освобождава химически вещества, които ни карат да се чувстваме добре и влияят на настроението. След като се посмеем, цялостно се чувстваме добре.

3. Намалявате кръвното си налягане

Откриха най-лесният начин за отслабване БЕЗ движение

Професионалните шахматисти изгарят до няколко стотин килокалории по време на състезание и отслабват с по няколко килограма. При решаван...

След продължителен смях се активира работата на кръвоносните съдове и се увеличава кръвният поток. Това понижава риска от сърдечни проблеми и инфаркт. Според проучвания при много хора честият смях намалява кръвното налягане.

4. Ще дишате по-леко

Знаем, че кислородът е много важен за тялото ни да работи нормално. При дълбоко вдишване приемаме голямо количество кислород, а един от приятните начини да го правим е чрез смях. Когато се смеем, белите ни дробове се отварят и така поемаме въздух по-продължително време, което осигурява на тялото ни нужния кислород. 

5. По-лесно понасяте болката

Ако нещо ви боли или се чувствате некомфортно, опитайте да се смеете. Смехът освобождава естествените „болкоуспокояващи лекарства“ в организма и затова се чувстваме много по-добре. Веществата, които ни карат да се чувстваме по-добре, играят важна роля, защото ни помагат да се справим не само с душевната, но и с физическата болка.

Кое ви кара да се смеете най-много? Колко често на ден се смеете? Гледайте повече комедии, срещайте се по-често със забавни хора и ще си помогнете не само на настроението, но и на здравето.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Отслабване с банани - ето как е правилно да се прави банановата диета

Лекар: При тези заболявания НЕ трябва да се пости

Хората с тази кръвна група НЕ трябва да ядат месо

Билката, която пречиства черния дроб и укрепва костите

Ябълков оцет - кога и как е правилно да се пие

Киста на млечните жлези: Причини, симптоми и лечение

Какви са признаците за липса на витамини в организма ни?

Нов кръвен тест показва изключително висока точност при откриване на рак на дебелото черво

Ето колко часа седене може да повиши риска от ранна смърт

Лекар: Това е най-добрият зеленчук за отслабване и забавяне на стареенето

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...