Какво ще се случи с тялото ви, ако всеки ден ядете по 2 краставици?

8591
Какво ще се случи с тялото ви, ако всеки ден ядете по 2 краставици?
Снимка: Thinkstock/Guliver

Дори лекарите в древен Рим са знаели, че краставиците са много полезни за здравето. Те са препоръчвали възможно по-често да се консумира този зеленчук, за да се пречисти тялото от токсини. 

Съвременните лекари са напълно съгласни с колегите си от миналото: краставицата е зеленчук с отрицателно съдържание на калории. Това означава, че ще изразходим повече калории за преработката на консумираната красавицата, отколкото ще получим от нея.

Какво прави краставиците толкова полезни?

Тайната е проста - краставиците съдържат 95 процента вода, а останалите пет процента са фибри. Те са богати на тартронова киселина, която предотвратява отлагането на мазнини.

Според терапевта Пулок Мукерджи от Индия е по-полезно краставиците да се консумират с кората: тя съдържа много полезни вещества и витамини (К, А, С, група В, както и минерали - желязо, калий, фосфор, мед и магнезий). Именно на нея краставиците дължат свойството си да подобряват чревната перисталтика.

Забележително е, че този зеленчук се препоръчва за употреба при хора с диабет и склонност към затлъстяване. Факт е, че минералният състав на краставицата помага за намаляване на нивата на кръвната захар, прочистване на кръвоносните съдове и премахване на излишните мазнини от тялото.

Няколко приложения на краставицата, за които не подозирате

Краставицата е един от най-предпочитаните зеленчуци през лятото. Сочна, пълна с вода, хидратираща тялото и доставяща му ценни минерали ...

Сокът от нея съдържа киселина, която подобрява състава на кръвта и премахва холестеролните плаки.

Колко краставици трябва да ядете, за да сте здрави?

Според лекаря важното е не колко краставици консумирате, а колко често го правите. По-добре е този зеленчук да присъства в менюто ви всеки ден.

Какво ще се случи с тялото ви, ако ядете по 2 краставици дневно?

1. Ще отслабнете по-бързо, нивата на кръвната ви захар ще се нормализират и тялото ви ще се пречисти от токсини и холестеролни плаки

Пет причини краставиците в градината да не цъфтят

Средно статистически  цъфтежът на краставиците започва 30-45 дни след засяването на семената им. Често, обаче, това изобщо не се с...

Само 2-3 краставици на ден могат да направят толкова много за вашата фигура, колкото ежедневно 30-минутно упражнение. Освен това посоченото количество от този зеленчук, консумирано ежедневно, ще пречисти тялото ви от токсини и холестеролни плаки. Наред с това ще се нормализират и нивата на кръвната ви захар.

2. Състоянието на кожата ви ще се подобри

Между другото, наскоро учените забелязаха положителния ефект на краставиците върху състоянието на кожата. С редовното им използване обриви, зачервяване, сухота и лющене изчезват. Кожата се насища с влага, става еластична и кадифена.

3. Ще се предпазите от дегенеративни заболявания

Освен това съвременните учени са открили, че краставиците съдържат изключително полезно вещество - физетин. То е естествен флавонол, който предотвратява прогресивното увреждане на паметта и интелигентността, свързани с невродегенеративни заболявания. Ако ежедневно консумирате по 2 краставици, това значително ще намали риска от болестта на Алцхаймер.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете редовно жасминов чай?

Колко зеленчуци трябва да се ядат на ден

5 подправки, които трябва да сложите в кафето за плосък корем

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com