Няколко приложения на краставицата, за които не подозирате

20769
Няколко приложения на краставицата, за които не подозирате
Снимка: Pixabay.com

Краставицата е един от най-предпочитаните зеленчуци през лятото. Сочна, пълна с вода, хидратираща тялото и доставяща му ценни минерали и витамини, тя е отличен гост на трапезата ви под формата на салати, таратор и гарнитури. Сигурни сме, че не подозирате, че вкусният зеленчук има много повече приложения от това да бъде сред любимите храни на масата ви. Събрали сме за вас най-интересните.

1.       Почистете мивките, съдовете и предметите от неръждаема стомана и огледалото в банята с парче краставица. Ще върнете не само блясъка им, но и ще се освободите от неприятното запотяване на огледалото при пусната гореща вода.

2.       Краставицата е чудесно средство за почистване и на обувките от кожа. Излъсква ги до блясък.

Пет причини краставиците в градината да не цъфтят

Средно статистически  цъфтежът на краставиците започва 30-45 дни след засяването на семената им. Често, обаче, това изобщо не се с...

3.       Вкусният зеленчук, поставен в алуминиев съд, излъчва аромат, който насекомите не понасят. Може да използвате този факт, за да се освободите от досадното им присъствие и да се предпазите от ухапванията и ужилванията им, като приложите трика на терасата си. В случая краставицата ще държи далеч и насекоми, както и охлюви, които са вредни за цветята и растенията ви, и ще ги предпази от набезите им.

4.       Краставицата, натъркана върху кожата на лицето и тялото, заличава като с гума фини линии и целулит. Това се дължи на стягането на колагена, причинено от краставицата. Нещо повече – тя  хидратира, зарежда кожата с влага и това помага за поддържане на младостта ѝ.

5.       Кръгчета краставица, поставени върху клепачите, са идеален начин да се избавите от тъмните кръгове и подпухналостта около очите ви.

6.       При недостиг на витамини от група В в организма може да замените таблетките със салати от краставица. Тя съдържа щедри дози витамини от група В и чудесно замества добавките, когато е консумирана в големи количества.

Жена започна да яде по 1 краставица всеки ден, няма да повярвате какво се случи!

Още от древността краставиците са били използвани както за храна на трапезата, така и в народната медицина. В някои топли страни този з...

7.       Детоксикация. Ако сте решили  да прочистите организма си, да се подложите на детоксикация и да върнете енергията и блясъка на кожата и косата си, доверете се на краставиците. Те са изключителен помощник на детоксикацията.

8.        Ако вратите на дома ви скърцат, може да се избавите от досадния звук, като покапете местата на свързване със сок от краставица.

9.       При превъзбудена нервна система, системен стрес, психологическа умора, доверете се на аромата на краставиците. Те са идеални за ароматерапия.

10.   Ако има места в дома ви или в градината ви, които искате да предпазите от котката и тя да не ги посещава, поставете там краставица. Учудващо и незнайно защо, но повечето котки изпитват панически страх от вида на краставицата и бягат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Любов в облаците: Пилот предлага брак на стюардеса пред пътниците (ВИДЕО)

Черен чай или кафе - кое ще ви събуди по-добре

Каква е причината да обикаляме 3 пъти църквата на Великден?

Какво задължително се прави през Страстната седмица?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com