Кратките тренировки са по-добри за тялото

19831
Кратките тренировки са по-добри за тялото

Ако досега сте вярвали в идеята, че дългите часове потене във фитнеса ще ви направят по-здрави и по-красиви, то сега ще ви отворим очите за по-приятната истина.

Оказва се, че кратките интензивни тренировки предпазват сърдечно-съдовата система и са много по-ефективни при поддържането на здравословни килограми от дългите часове във фитнеса, откриха специалисти от Копенхаген.

По-силовите упражнения са по ефикасни от леките загрявки. Освен това колкото по-кратка е тренировката ви, толкова по-голям ще е ефектът от нея. Изследването продължило 10 години, а в него участвали 10 000 души между 21 и 98 години. Учените взели предвид здравословното състояние на участниците – затлъстяване, метаболитен синдром, високо кръвно налягане и нивата на кръвната захар, предаде БГНЕС. 21% от жените и 27% от мъжете били диагностицирани с висок риск от метаболитен синдром. В продължение на 10 години половината от тях тичали всеки ден. Това намалило риска наполовина. Тези, които заложили на дългите, но бавни разходки не получили никакви ползи.

Изследователите достигнали до заключението, че дори почистването на къщата и готвеното са ефикасно средство за поддържане на здравето.

Ако сте заинтригувани от темата за добър външен вид, Actualno.com припомня, че груповата диета е по-успешна за топенето на килограми - вижте цялата статия тук.

Най-ефективна e груповата диета

Проучване на американски учени доказа, че груповата диета е най-ефективна за топенето на излишни килограми. Американскит психолози отк...

Редактор: Десислава Симова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com