Магнитни бури - симптоми, ефективни хитрини, безценни съвети

44883
Магнитни бури - симптоми, ефективни хитрини, безценни съвети

Повишената активност на магнитните бури са изпитание за част от от хората. В този много полезен за вас текст обаче ще обсъдим абсолютно всичко, което ви е полезно, за да се преборите с тях. Както и обезателно ще ви разкрием начин, по който да разбирате с точност кога точно ще се появат магнитни бури.

Кои хора се влияят зле

Не са малко изследванията, които показват, че почти 48 % от хората имат проблеми с магнитните бури, а в последните десетилетия броят им повишава растежа си. Не всички от тях знаят, че неразположението им, повишената нервност, крехкият сън, физическа слабост и меланхолия, липса на концентрация, са породени или подсилени от магнитните бури. Обръщаме внимание на това, че при някои хора различни видове дискомфорт могат да бъдат забелязани дори ден или два преди избухването на магнитната буря, а при други - в окото на бурята.

Но не изпадайте в ненужни страхове - всеки може да се приспособи и потуши реакцията си към магнитната буря, ако изгради разумни навици и правилни стратегии за справяне. Най-хубавото е, че тези навици са изключително подходящи за вас и ще допринесат за здравето ви така, че не само когато започнат магнитните бури, а винаги в ежедневието да сте в много добра кондиция. Затова тук ще изброим онова, което ви е нужно да знаете за магнитните бури и какви техники да прилагате, за да се преборите с тях.

Проверете дали сте метеочувствителни

В случай, че магнитните бури ви оказват влияние, то по всяка вероятност вие принадлежите хората, предразположени към по-изразена чувствителност към времето и неговите промени. Дори и да е така, това не трябва да създава във вас притеснения - всъщност почти половината от населението са метеочувствителни.

Какво е най-характерното за тях? За тях има множество изследвания. Tе стигат до едни и същи резултати, които могат да се обобщят така:

Метеочувствителните хора страдат от различни промени в менталното състояние, както и физически дискомфорт, когато има различни климатични промени. Смяната на сезоните, прекомерна влажност или прекалена сухота на въздуха, силните жеги или настъпващият студ, слънчевите изригвания им влияят в по-голяма степен, в сравнение с други.

Метеочувствителните хора предимно са малко по-чувствителни от другите и притежават по-ранима психика. Понякога стават жертва на болезнени усещания в ставите или мускулите при по-сериозна амплитуда на времето. Случва им се да не заспиват добре през нощта. Характерна за тях е също понижена работоспособност, разсеяност и отслабена концентрация. Натрапчивото чувство за задух е често срещано оплакване.

Хроничните заболявания са силно изразени при хората с изразена метеочувствителност. Например ако имате високо кръвно, сърдечни и неврологични проблеми, хормонални дисбаланси - в такъв случай промените във времето ви въздействат негативно . Магнитните бури са мъка за хипотониците - хората с ниско кръвно; те биха могли да изпитват неприятна слабост, инсомния и проблеми с апетита по време на магнитни бури или други климатични амплитуди.

Ако разпознавате в себе си този тип персоналност, не е време за притеснения: ето какво специалистите съветват да направите по време на магнитните бури.

ТОП методи, за да облекчите въздействието на магнитната буря?

• Хранене и магнитни бури - най-важните съвети

Какво ще консумирате в дните на магнитни бури и близките дни около тях, е от първостепенна важност за начинът, по който се чувствате. Диетата, която ще ви даде сили срещу магнитните бури, е всъщност приятна и полезна. Всъщност тя е подходяща за всеки ден и месец, но ако не може да я спазвате непрекъснато, то поне в дните на магнитни бури се придържайте към следните хранителни продукти.

- Вкарайте в менюто си повече плодове, зеленчуци и билки. Изключително подходящ вариант са стафидите, кайсиите и печените ябълки. Много добре оказват влияние на здравето бананите, заради съдържанието на калий.

- От нещата, които може да приготвите вкъщи, от варивата сега е подходящият момент за боб и леща. Тези варива действат облекчаващо в дните с магнитни бури.

- Хлябът: Заложете на това да е ръжен, защото изобилства витамините от групата Б, които имат особено силно въздействие за нервната система. Опитайте се да не консумирате белия хляб поне в тези дни.

- Чайове и билки: Билковата ни аптека винаги е голяма, но тук ще ограничим до основните. Това са лайка, шипка, глог, мащерка, валериан, маточина. Може дори да си направите микс от няколко билки, които влияят отлично.

- Закуската е нещо, което не ви съветваме да изпускате . Направете си нещо с елда - тя е изключително полезна. Ако сложите в кашата мляко, постарайте се да е нискомаслено.

- Опитайте се да избягвате месото, да се консумира повече риба.

• 8-те най-важни навици

По време на магнитните бури не забравяйте да си почивате повече. В никакъв случай не пропускайте добрия сън - както през нощта, разбира се, така и, ако имате такава възможност, отдайте се на следобедната дрямка.

Разходките са от първостепенна важност, както и чистия въздух. Ако има наблизо парк или най-добре екопътека, сега е точният момент. Не е нужно разходката да е дълга, но едни отпускащи 30 минути ще са ви напълно достатъчни. Ако не ви е до разходка и предпочитате да сте си вкъщи, то една поне пет минутна гимнастика ще ви се отрази повече от добре и ще ви помогне да редуцирате влиянието на магнитните бури. Минералните бани ще ви повлияят добре също.

Отстранете пърженото, мазните храни, храните с нишесте, алкохола. Ако пушите, редуцирайте цигарите. Не яжте пикантни и твърде солени храни.

Освободете се от тежката физическа работа, както и от стреса. Редуцирайте безкрайните часове пред телевизора, компютъра и телефона. Изключете ги поне час или два преди да заспите.

Половин таблетка аспирин, ако не ви причинява проблеми със стомаха и червата, ще има хубава роля в цялостния подход.

Можете да изпробвате контрастен душ, тоест да редувате топла и студена вода в банята.

Никак не се препоръчва консумирането на силни чайове и кафета. Енергийните напитки са абсолютно забранени. Кофеинът действа зле на организма по време на магнитните бури, тъй като едва ли ви е необходима превъзбудата, която предизвиква.

Сложете спирачка за кратко на важните решения и шофирайте само в кратки дистанции.

Къде да проверим дали бурята е ударила

Силно вероятно е да сте открили, че в социалните мрежи е наситено с гръмотевични съобщения за магнитни бури. За съжаление обаче в тях рядко има доза истина. Съществува един-единствен подход, с който да се информирате навреме за бурите - намира се на страницата на НИМХ на БАН. Ето тук.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Ще работи ли кето диетата за вас, ако имате диабет тип 2

Най-добрата пролетна билка за костите и холестерола

Лекар: Тези лекарства повишават риска от високо кръвно

Бързо отслабване: Яжте този зеленчук поне 2 пъти седмично

Учени: Това е най-добрият сок за сърцето

7 алкални храни, които предпазват от инфаркт и наднормено тегло

Столична дентална клиника предлага безплатни прегледи за деца

3 симптома на много опасни заболявания, които е лесно да пропуснете

Какъв магнезий да си купя – видове, ползи и за какво помага

Наследява ли се хипертонията?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com