Мирисът, който ни помага да отслабнем

3393
Мирисът, който ни помага да отслабнем
Снимка: Thinkstock/Guliver

Американски учени от университета на Уилинг в Западна Вирджиния са изяснили кой аромат позволява да се контролира апетитът. Според специалистите става дума за ментата.

В експеримент, продължил един месец, са взели участие повече от три хиляди представителки на нежния пол, които искали да отслабнат. Преди хранене жените помирисвали етерични масла от различни растения.

Как водата ни помага да отслабнем

Учените от университета на Илинойс в Ърбана-Шампейн (САЩ) са провели изследване, в рамките на което са установили, че обикновената вода...

Експериментът установил: дамите, които помирисвали мента, употребявали ежедневно до 1800 калории по-малко от обичайното, без специално да променят своето хранене.

Тоест излиза, че тези, които искат да пробват новата "ароматна диета", не следва да се отказват от любимите си храни. Достатъчно е да капнат на китката си малко ментово масло и да го вдъхват през деня.

Но мирисът на мента е само помощник за тези, които искат да се отърват от излишното тегло. Той ще бъде най-ефективен в съчетание например със спорт.

Авторът на изследването проф. д-р Раубедуш твърди, че ароматът може да е полезен и за повишаване на спортните резултати. Той е патентовал ментов инхалатор специално за спортисти.

Откриха как да отслабнем, без да правим нищо

Американски учени откриха революционен начин за отслабване, който не изисква каквито и да било действия – благодарение на "генети...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com