Нова добавка понижава холестеролa и кръвната захар

28859
Нова добавка понижава холестеролa и кръвната захар
Снимка: www.forlife.bg

Според Световната здравна организация, броят на хората с диабет е нараснал над четири пъти между 1980 и 2014 г. По данни на IDF Diabetes Atlas 2021 диабетът от втори тип засяга около 530 млн. човека в цял свят, което е 10,5% от пълнолетното население на света между 20 и 79-годишна възраст. Тези статистики разкриват истинска пандемия от диабет, която създава огромна нужда от нови средства за лечение на заболяването. Освен лекарствата, в арсенала на медицината са и някои хранителни добавки, които ефективно намаляват холестерола и балансират кръвната захар.

Сред тях е берберинът, който все повече привлича вниманието на лекари и фармацевти, заради множеството благоприятни въздействия върху човешкия организъм. Той е биоактивно съединение от растителен произход, което се извлича от растения като берберис, или кисел трън, коптис, орегонско грозде, златна пръчица и други. Обикновено се употребява под формата на добавка, защото хранителните източници се откриват сравнително трудно и съединението е в малки количества.

Берберинът е използван главно в традиционната медицина на Индия и Китай за лечение на различни заболявания, а днес представлява интерес и за съвременната медицина. Ключово предимство на съставката е, че е верен помощник на хората с диабет от втори тип инсулинова резистентност и метаболитен синдром. Изследвания показват, че приемането на берберин три пъти дневно преди хранене, може да намали както кръвната глюкоза на гладно, така и постпрандиалната кръвна глюкоза при пациенти с новодиагностициран диабет тип 2. Освен това той повишава инсулиновата чувствителност, което помага на тялото да реагира по-добре на инсулина - хормон, който регулира нивата на кръвната захар. Затова берберинът е смятан за важно средство в контролирането на диабета и за подобряване на качеството на живот при засегнатите лица. Друго проучване сочи, че съставката помага за понижаване нивата на холестерола с липопротеини с ниска плътност (LDL), наричан „лош“ холестерол. От своя страна, положителното въздействие на берберина върху нивата на кръвната захар и холестерола подобрява общото състояние на сърдечно-съдовата система.

Това обаче далеч не изчерпва ползата от берберина. Неговото действие е широкоспектърно, тъй като засяга различни органи и системи в човешкото тяло. Той е мощен антиоксидант и помага за укрепване на стомашно-чревната и имунната система, регулиране на метаболизма и телесното тегло, и справяне с чернодробни заболявания. Берберинът подобрява и психическото здраве, като облекчава симптомите на депресия.

Берберин с пиперин е единствената по рода си хранителна добавка на българския пазар, която се предлага само от Forlife. Добавката е на растителна основа, без глутен и без захар, с естествени съставки. Това е продукт, съдържащ 97% екстракт от биоактивното съединение берберин, както и 95% екстракт от черен пипер, за по-активно действие. Разработена е на базата на съвременни научни изследвания и открития в областта на здравето и храненето.

Продуктът може да бъде закупен от физическия магазин на Forlife или от сайта forlife.bg на цена от 38 лв. Опаковката съдържа 90 капсули, предвидени за период от 45 дни, като всяка капсула съдържа 500 мг берберин, което прави продукта икономичен и достъпен.

В крайна сметка, добавката берберин с пиперин на Forlife е чудесен вариант, както за хора с диабет от втори тип, така и за всички, които искат да имат по-здравословен начин на живот и по-добри хранителни навици.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com