ТОП 3 упражнения, които горят най-много КАЛОРИИ

1947
ТОП 3 упражнения, които горят най-много КАЛОРИИ
Снимка: iStock

Всички искаме да сме във форма и често не ни остава много време за спорт, особено за тези, които работят в бизнес среда, имат малки деца и натоварено ежедневие. Има начин да изгорите бързо голямото парче шоколадова торта, с което колежката ви е почерпила за рождения си ден. Предлагаме ви три решения, които гарантирано ще стопят за нула време сладкото изкушение:

1. Скачане на въже

Изненадващо, това което е популярно повече при децата като веселба пред блока, всъщност е едно от най-ефективните средства за топене на мазнини. Има причина във всички филми с боксьори, освен силови тренировки, да се вижда как скачат на въже – освен, че допринася за издръжливост и координация, това им помага да останат в категорията си по тегло. 1 час скачане на въже за човек с приблизително тегло от 80 кг., се равняват на до 1000 ккал изгорени! Това е трудно постижимо, изисква сериозна подготовка. В никакъв случай не се препоръчва да опитвате 1 час скачане на въже без да имате месеци тренинг. Започнете с малко – първо 10 мин без прекъсване, след 2 седмици – 20 минути, след още 2 седмици по 30 мин ежедневно и така докато достигнете до час. Категорично ще видите разлика във фигурата си.

Още: Гответе ги веднага: Тези храни губят калории по време на готвене

2. Плуване

Може би най-естественият спорт за тялото, подобряващ всичко от мускулна, през дихателна, до кръвоносна система и още много. Но и също така е спорт, който топи изключително много калории на час, а именно до 800 ккал в различните стилове. За да се изгаря толкова обаче се изисква изключително ефективно плуване и в много бързо темпо, което доста трудно да се поддържа за цял час даже и от опитни плувци. Въпреки това, ползите от редовното плуване са много и всеки, който има време и желание за този спорт, със сигурност е направил правилния избор.

Още: Упражнения у дома за бързо топене на мазнините

3. Кростренажор

Кростренажорът е една много по-щадяща за ставите алтернатива на бягането, с реално почти същите ползи, но с липсата на вредите от джогинга. Като уред може да се намери във всяка една фитнес зала и използването му е лесно и достъпно, а и може да бъде закупено у дома, въпреки че като цяло кростренажорите са обемни и изискват пространство. За сметка на това обаче горят калории с много добър темп – до 600-650 ккал на час в зависимост от натоварването и килограмите на човека.

Кростренажорът е перфектната идея за всеки начинаещ, който иска да подобри здравословното си състояние, но няма много опит в тренирането – липсва възможност от контузии, щадящ е за организма и върши добра работа в разхода на енергия. Супер идея е инвестицията в кростренажор у дома, който да използвате, докато гледате любимия си сериал. Въпреки това, съществува реалната опасност да се превърне в поредната закачалка, по тази причина ви препоръчваме да го използвате във фитнес зала, в която може да направите и силова тренировка след това, за добро укрепване на мускулатурата и стимулиране на метаболизма.

Четири упражнения за добра форма, които можете да правите у дома

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Кафе с мляко - как е правилно да се пие

10+ МАЛКИ ТАЙНИ да свалим кръвното у дома БЕЗ ХАПЧЕТА

3 съставки, които ще направят почти всяко ястие полезно за сърцето

При какви заболявания НЕ трябва да се яде кашкавал

Тормоз от магнитни бури - Тактиките да се справите с тях

Може ли чаша топла вода сутрин да предотврати хроничен запек?

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете редовно жасминов чай?

Колко зеленчуци трябва да се ядат на ден

5 подправки, които трябва да сложите в кафето за плосък корем

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com